Antalya'da SOL Parti İl Başkanı, BES ve Halkevleri üyesi 4 kişi gözaltına alındı

Antalya'da aralarında SOL Parti İl Başkanı Aysel Aydın, BES ve Halkevleri üyelerinin de bulunduğu 4 kişi katıldığı eylemler gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Antalya'da SOL Parti İl Başkanı, BES ve Halkevleri üyesi 4 kişi gözaltına alındı

SOL Parti İl Başkanı Aysel Aydın, BES Antalya Şube Başkanı ve Halkevleri Şube Başkanlarının da aralarında olduğu 4 kişi katıldıkları eylemler gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Gözaltı önce polis evlerde arama yaptı, bazı kitaplara el koydu.

Gözaltına alınanlar Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Avukatlar dışında kimseye bilgi verilmeyeceği belirtildi.

SOL Parti Antalya İl Örgütü yaptığı açıklamada, “İl Başkanımız Aysel Aydın, BES ve Halkevi üyesi toplam 4 kişi bu sabah katıldıkları eylemler gerekçe gösterilerek gözaltına alınmıştır. İktidar güç kaybettikce dışarıda savaş içeride baskı ve şiddet yoluyla iktidarını korunmaya çalışmaktadır. Tüm bu baskı ve yıldırma politikalarına boyun eğmeyeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de yarında AKP diktatörlüğüne karşı direnmeye devam edeceğiz” denildi.

Halkevleri’nden yapılan açıklamada ise, “Antalya’da bu sabah düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. Baskı ve yasaklarınız ne 1 Mayıs’ı ne de çöküşünüzü engelleyemeyecek. Yenileceksiniz. Gözaltılar derhal serbest bırakılsın. Kahrolsun Faşizm!” ifadeleri kullanıldı.