Anket sonuçları: Ukrayna krizi AKP'ye yaradı

MetroPOLL Araştırma yöneticisi Özer Sencar, Ukrayna kriziyle birlikte AKP oylarında yükselme olduğuna dikkat çekerek "Uzlaştırıcı gibi bir görüntüsünün olması AKP'ye yaramış durumda" dedi.

Anket sonuçları: Ukrayna krizi AKP'ye yaradı

MetroPOLL Araştırma’nın son anket çalışmasında Ukrayna kriziyle ilgili olarak iktidarın izlediği tutumun AKP oylarına nasıl yansıdığıyla ilgili ortaya çıkan sonuçlar dikkat çekti.

Şirketin yöneticisi ve kurucusu Özer Sencar, Halk Tv’de katıldığı canlı yayın programında, ekonomideki durumun seçmen davranışlarını nasıl etkilediğine ilişkin elde ettikleri sonuçları “Vatandaşlarımız zamlara alıştı. Ekonominin bu kadar olumsuz etkilerine rağmen AKP yaptığımız ölçümde 24’e kadar inmişti. Kararsızlar oransal olarak dağıtıldığında oyu yüzde 34 civarındaydı. Dolayısıyla kararsızlar dağıtılmadan, yaklaşık 6-7 aydır AKP’nin oyu yüzde 25-26-27 civarında. Bütün bunlara rağmen yüzde 24’ün altına düşmedi AKP’nin oyu” ifadeleriyle paylaştı.

Sencar, “Bu ay elimizdeki ilk verilere göre Erdoğan’ın ve AKP hükümetinin Ukrayna-Rusya arasındaki ilişkilerde ara bulucu yahut uzlaştırıcı gibi bir görüntüsünün olması AKP’ye yaramış durumda. AKP şubata göre 2 puanlık bir artış göstermiş” ifadelerini kullandı.

Sencar, Twitter hesabından da “Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sürecinde Hükümetin-Erdoğan’ın aktivite ve söylemleri Erdoğan ve AKP ile ilgili tüm verileri lehine yükseltmiş görünüyor” paylaşımında bulundu.