Ankara, Suriye muhalefetine Türkiye’den ayrılma talimatı mı verdi?

Haberde aktarılana göre, Ankara Suriyeli muhalif örgütün Türkiye'deki tüm siyasi ve medya faaliyetlerine son vererek yeni bir ülkeye gitmesini istediğini aktardı.

Ankara, Suriye muhalefetine Türkiye’den ayrılma talimatı mı verdi?

İran’ın yarı resmi haber ajansı Tasnim’de yer alan özel haberde, Ankara’nın Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu’na (SMDK) Türkiye’den ayrılma çağrısı yaptığını belirtildi.

Birkaç kaynağa dayandırılan haberde, Şam’la ilişkilerini gözden geçiren Türkiye’den bir yetkilinin geçen hafta SMDK Başkanı Salim Muslat’la toplantı yaptığı ve muhalif grupların Türkiye’den ayrılması talimatını aktardığı kaydedildi.

Türk yetkilinin görüşmede “Ankara’nın Şam’la ilişkileri yeniden tesis etmeye kararlı olduğunu ve Suriyeli muhaliflerin bu gerçeği kabul etmesi gerektiğini” söylediği belirtildi.

Haberde aktarılana göre, Ankara Suriyeli muhalif örgütün Türkiye’deki tüm siyasi ve medya faaliyetlerine son vererek yeni bir ülkeye gitmesini istediğini aktardı.

Kaynaklar, SMDK lideri Muslat’ın da Türkiye’den gitme talebini kabul ettiğini ve Suudi Arabistan’a gitmeyi teklif ettiğini belirtti.