Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etmişlerdi: Dünya şampiyonu olan Ampute Milli Takımı oyuncuları disipline sevk edildi

Ancak, bu ziyaretin ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. Milli takımdaki 12 futbolcunun kulüpleriyle 3 teknik adama Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı tarafından haklarında disiplin soruşturması başlatıldığını belirten bir yazı gönderildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etmişlerdi: Dünya şampiyonu olan Ampute Milli Takımı oyuncuları disipline sevk edildi

Geçtiğimiz ay tarihinde ilk kez dünya şampiyonu olan Ampute Milli Takımı oyuncuları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret edince Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

9 Ekim’de yapılan karşılaşmada Angola Ampute Milli Takımı’nı 4-1 yenerek tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonu olan Ampute Milli Takımı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın daveti üzerine 8 Kasım’da kendisini makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında 12 ampute futbolcu ve 3 teknik adamla sohbet eden Yavaş, ekibi kutlayarak “Başarınızdan gurur duydum” dedi.

Sözcü’den Ahmet Kaya’nın haberine göre Ampute Milli Takımı oyuncularının ödüllendirilmesi konusunda izin için ilgililere talimat verdiği belirtilen Mansur Yavaş, ziyareti sosyal medya hesabından paylaştı. Ampute ekibi de Yavaş’a “06 Mansur Yavaş” yazılı bir forma hediye etti.

Ancak, bu ziyaretin ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. Milli takımdaki 12 futbolcunun kulüpleriyle 3 teknik adama Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı tarafından haklarında disiplin soruşturması başlatıldığını belirten bir yazı gönderildi. Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Oğuz Altınkaynak imzasıyla gönderilen tebligatta şu ifadelere yer verildi: “Kulübünüz sporcularından. Federasyonumuz yetkililerinin izni ve bilgisi olmaksızın milli takım forması/eşofmanı ile çeşitli programlara katıldığı tespit edilmiştir. Adı geçen sporcular, tedbirsiz olarak disiplin kuruluna sevk edilmiş olup, adı geçenlerin yazılı savunmalarının iş bu yazımızın tebligatından üç gün içerisinde federasyonumuzun …….. nolu faksına gönderilmesini, savunma vermediği takdirde savunmadan vazgeçmiş sayılarak hakkında dosyadaki mevcut bilgi ve belgeler ile nihai karar verileceğinin bilinmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”