Alman Komünist Partisi'nden 'savaş bütçesi' açıklaması

Alman Komünist Partisi, hükümetin savaş harcamalarını arttırması üzerine bir açıklama yayımladı.

Alman Komünist Partisi'nden 'savaş bütçesi' açıklaması

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı nedeniyle savunma harcamalarını büyük ölçüde artırma kararı aldığını söylemişti.

Scholz, Federal Meclis’te düzenlenen özel oturumda yaptığı konuşmada, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ardından savunma harcamalarını artırma kararı aldıklarını belirterek, “Savunma harcamaları için 100 milyar euroluk özel bir fon kuruyoruz. Fonları gerekli yatırımlar ve silahlanma projeleri için kullanacağız.” ifadelerine yer verdi.

Alman Komünist Partisi’nden hükümetin aldığı karara tepki geldi. Savaş bütçesinin arttırılmasının savaşı teşvik edeceğini ifade eden açıklamada şu ifadelere yer verildi:

On yıllar boyunca NATO’nun doğuya doğru genişledi ve Rusya’yı çevreledi. Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakereler bir an önce ateşkesle sonuçlanmalı. Ateşkes, en azından Ukrayna, Donbass Halk Cumhuriyetleri ve Rusya’yı içeren bir toplu güvenlik sistemi üzerinde müzakereleri gerçekleştirmek için kullanılmalıdır.

Alman Komünist Partisi konuya ilişkin taleplerini şu şekilde sıraladı:

  • Hükümetin silahlanma ve savaş politikası durdurulsun
  • Rusya’ya ve Donbass’a yönelik yaptırım politikaları durdurulsun
  • Ukrayna’ya silah sevkiyatı, her türlü politik, askeri ve ekonomik destek durdurulsun Alman ordusunun tüm yurtdışı görevlerine son verilsin
  • NATO genişlemesi geriye çekilsin, NATO Almanya’dan, Almanya NATO’dan çıksın.