Aliağa Sınıf Tavrı Komitesi: Paranız batsın, işçiler yaşasın!

"Ruhsat bedeli yüzünden yıkım kararı çıkması Gemi Söküm’de bir ilk değil. Birkaç ay önce farklı şirketlerde de aynı sıkıntılar yaşandı ve yine yıkımı def edebilmek için işçilere gidildi."

Aliağa Sınıf Tavrı Komitesi: Paranız batsın, işçiler yaşasın!

Aliağa Sınıf Tavrı Komitesi, Bereket Gemi Söküm’de yaşananlara ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Ruhsat bedeli yüzünden yıkım kararı çıkması Gemi Söküm’de bir ilk değil. Birkaç ay önce farklı şirketlerde de aynı sıkıntılar yaşandı ve yine yıkımı def edebilmek için işçilere gidildi.” denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Aliağa Gemi Söküm’de yer alan Bereket Gemi Söküm şirketine ödenmeyen ruhsat bedeli sebebiyle yıkım kararı çıktı. Bu karar üzerine, çok sayıda polis, çevik kuvvet ve zabıta ekibi şirketin önünde toplandı.

Bereket Gemi Söküm patronları ise bu duruma karşı kapı önündeki iş makinelerini yığınak olarak kullandı ve bununla beraber işçilere ‘Gerekirse sabaha kadar burada bekleyeceğiz, yine de yıkım işlemini gerçekleştirmeyeceğiz!’ diyerek işçileri kapı önünde yıkım kararına karşı durmaları söylendi.

Ruhsat bedeli yüzünden yıkım kararı çıkması Gemi Söküm’de bir ilk değil. Birkaç ay önce farklı şirketlerde de aynı sıkıntılar yaşandı ve yine yıkımı def edebilmek için işçilere gidildi.

Geçtiğimiz şubat ayında işçiler insanca yaşam ve çalışma koşulları için direnişe başlamışlardı. Gemi Söküm Direnişi boyunca bu sürecin bitmesi için her türlü yola başvuran, hak arıyor diye bir çok işçiyi işten çıkaran ya da gözünü korkutan da patronlar iken, aynı patronlar bugün yıkım kararı çıkan tesislerinde bu kararı değiştirebilmek adına işçileri ön plana sürüyor, bu karara engel olunmasını istiyorlar.

İşçiler geçirdikleri Gemi Söküm Direnişini unutmamalılardır. Kar hırsından vazgeçmeyen, işçiyi öne süren bu sermaye düzenine karşı olan mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Paranız batsın, işçiler yaşasın!”