Aliağa Gemi Söküm direnişinde patronların ihtiyati tedbir talebi reddedildi

Patronların yasadışı grev olduğunun  ön tespiti ve bu grevin hızlıca durdurulması talebi anlamına gelen ihtiyati tebdir talebi reddedildi.

Aliağa Gemi Söküm direnişinde patronların ihtiyati tedbir talebi reddedildi

Aliağa Gemi Söküm İşçileri direnişinde 15 Şubat 2022 tarihinde patronlar işçiler üzerinden kendi kayıplarını karşılayabilmek ve grevi durdurmak için işçilere dava açtı.

Yasadışı grev olduğunun  ön tespiti ve bu grevin hızlıca durdurulması talebi anlamına gelen ihtiyati tebdir talebi kapsamında açılan bu davada patronların talepleri reddedildi.

Bugün, dava talebine yönelik temsil heyeti, İzmir Barosu ve Çağdaş Hukukçular Derneği avukatları Anadolu Şirketi ile IŞIKSAN’da keşif gerçekleştirdi. Keşifteki tüm usulsüzlüklere rağmen avukatların ve işçilerin kararlı direnişi sayesinde ihtiyati tebdir talebi reddedildi.  İşçilerin 6 gündür sürdürdükleri grevin yasaya uygun olduğuna karar verildi.

Direnen işçilerin iş kanunu ve anayasaya uygun şekilde iş durdurma grevi yaptığını söyleyen avukat Ali Ekiz, “Dava ihtiyati tedbir talebi ile açılsa da avukatların bu usüle itirazı ve sendikalar kanununa aykırı olarak açılan bu davada gerçekleştirilen keşfin usulsüzlüğüne rağmen dava devam etse de ihtiyati tedbir talebi reddedildi.” ifadelerini kullandı. Ek olarak Ekiz, bu kararın tüm direnen işçiler için önemli bir aşama olduğunu da ekledi.