Ali Kemal Özcan'dan Demirtaş yorumu: Çıktığında canını kurtarabilirse...

2019'daki İstanbul seçimlerinden önce Abdullah Öcalan'ın mektubunu kamuoyuna duyuran Prof. Dr. Ali Kemal Özcan, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek" sözleri üzerine konuştu.

Ali Kemal Özcan'dan Demirtaş yorumu: Çıktığında canını kurtarabilirse...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek” sözleri üzerine Ali Kemal Özcan’dan da ilginç bir değerlendirme geldi.

23 Haziran 2019 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi öncesi İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan ile görüşen ve Öcalan’ın “Yerel seçimlerde tarafsız kalın” çağrısını aktarmasıyla hatırlanan Ali Kemal Özcan, Erdoğan’ın geçen hafta (12 Ocak 2022) grup konuşmasındaki sözleri üzerine “Erdoğan’ın niyetinin ne olduğunu bilemem. Bunu yalnız Erdoğan mı biliyor? Selahattin Demirtaş’ın Öcalan’a, Öcalan’dan da öte Kürt halkına, çıktığından bunlar sorulacak. Sen ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ niye dedin?” dedi.

MedyaScope’ye konuşan Ali Kemal Özcan, kendisini seçim öncesinde İmralı Adası’na gönderenin “devlet” olduğunu söyleyerek “Devlet kim? Başındaki Erdoğan. Ben Erdoğan’ın onay ve takdiri olmadan gidemem. Bu doğrudur, bunu kaç kez söyledim” diye konuştu.

Özcan, Demirtaş için ise “Çıktığında canını kurtarırsa eğer, siyaseten iş yapmayı bırakın sadece Abdullah Öcalan canını kurtarabilir. Çünkü Abdullah Öcalan’ın Kürt kitlelerinde…  Değil mi? Dağdaki çocuklar ölürken kelime-i şehadet derken bile ‘Biji Serok Apo!’ derler, Kimse ‘Selo can, Selo can’ diyor mu?” yorumu yaptı.

Özcan, “Erdoğan şu anda eski Erdoğan değil. AK Parti de fabrika ayarlarına dönerse Öcalan faktörünü yeniden devreye koyarlar” dedi.