Ali Erbaş, 20 kişinin öldüğü kaza için ‘sabır’ diledi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mardin İl Koordinasyon Kurulu’nun gerçekleşen kazaya dair hazırladığı raporda çok sayıda ihmal sıralanmıştı.

Ali Erbaş, 20 kişinin öldüğü kaza için ‘sabır’ diledi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mardin’in Derik ilçesinde 20 Ağustos günü 2 TIR’ın karıştığı, 20 kişinin yaşamını yitirdiği kazada hayatını kaybedenler için düzenlenen dua programına katıldı, taziye ziyaretinde bulundu. Erbaş, burada yaptığı konuşmada, ‘‘Olmasaydı bu tür kazalar, ölümler, ani ölümler, ama kaza bu. Ne yapacağız? Sabredeceğiz, ama tedbirlerimizi alacağız. Tedbirlerimizi almak, bizim işimi’’ dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mardin İl Koordinasyon Kurulu’nun gerçekleşen kazaya dair hazırladığı raporda çok sayıda ihmal sıralanmıştı. Raporda, çift yönlü yollarda yüzde 3 olması gereken eğimin Mazıdağı-Derik yolunda yüzde 10’lara ulaştığı belirtilerek, yolun tırlara kapatılması gerektiği vurgulandı. Cengiz Holding’e ait Eti Bakır tesislerinden çıkan iki tırın karıştığı ve 21 kişinin hayatını kaybettiği kazaya dair raporda “Yaşanan bu kaza sermaye sisteminin sonuçlarından biridir” denildi.

Projesi 18 ay önce tamamlanmasına rağmen yapılmayan Derik-Mazıdağı çevreyolunun yapımına başlanması gerektiği vurgulanan raporda, “Yüksek eğimler özellikle iniş yapan ağır taşıtlar için yaşanan olayda olduğu gibi ciddi sorunlar doğurabilir. Bu sebeple Mazıdağı-Derik yolu kamyon ve TIR’ların kullanımına kapatılmalı” denildi.