Ali Babacan: Uzlaşma olmazsa cumhurbaşkanı adayı olacağım

Babacan, altılı masada uzlaşma olmaması halinde kendisinin milletvekili adayı değil cumhurbaşkanı adayı olacağını söyledi.

Ali Babacan: Uzlaşma olmazsa cumhurbaşkanı adayı olacağım

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gaziantep’te düzenlenen partisinin ilk mitinginin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Babacan, altılı masadaki siyasi partilerin doğal birer Cumhurbaşkanı adayı olduğunu ancak masada ortak bir aday için uzlaşma sağlanamaması halinde, kendisinin milletvekili adayı değil cumhurbaşkanı adayı olacağını söyledi.

Babacan, “Sizi milletvekili aday listesinde görecek miyiz?” sorusuna “Altılı masanın üzerinde çalıştığı en önemli hususlardan biri, geçiş sürecinin yol haritası. Geçiş sürecinin yol haritası üzerinde henüz bir mutabakat yok. Geçiş sürecinin yol haritası netleştikten sonra o dönemin nasıl bir dönem olacağını anlayacağız. Altılı masada amacımız ortak aday çıkartmak da olsa, olur da bir uzlaşma olmazsa, o zaman benim adaylığım, milletvekili listelerinden değil, Cumhurbaşkanlığı olacak. Süreç bir bitsin, partimizin yetkili kurullarını toplayarak karar veririz. Altılı masayı da önemsiyoruz. Zaman gösterecek.” yanıtını verdi.

Babacan “Altılı masa resmen bir ittifak değil, ittifakın içinde olmayı arzuluyor musunuz? Başka ittifak modelleri de sayılıyor bu tekliflere açık mısınız?” sorusuna ilişkin ise şu yanıtı verdi:

“Açıklayıp da kendimizi bağladığımız en önemli husus, “Kendi listemizle seçime gireceğiz, vatandaşlar oy pusulasını açtığında DEVA Partisi’ni görecek, bizi destekleyenler, damlanın altına oy atacak” oldu. Onun haricinde altılı masa, ittifak da başka işbirliği de oluşturabilir. Altılı masa içindeki partilerle ayrı işbirliği modelleri gelişirse onları da değerlendiririz.

Biz kapıları kapatmış değiliz. Pek çok seçeneği konuşmaya, görüşmeye hazırız. Bizim arkadaşlarımızın başka partilerin listesinden seçime girmesi dedikodusunu kesmemiz gerekiyordu. Zaten hiçbir zaman öyle bir niyetimiz yok. Çok konuşulunca bunu açıklayıp bitirmek istedik. Başka alternatifler üzerine her zaman çalışılabilir.”