Aleyna Tilki'nin 1 ay sonraki konseri şimdiden hedefte

Aleyna Tilki'nin Çorum'da yaklaşık 1 ay sonra vereceği konser için Diyanet'in sendikası şimdiden 'iptal' çağrılarına başladı.

Aleyna Tilki'nin 1 ay sonraki konseri şimdiden hedefte

Son dönemde illerde düzenlenmesi planlanan birçok festival, dinci çevrelerin çağrıları üzerine mülki idareler tarafından iptal edildi. Şimdi benzer bir adım da Çorum’da atılmaya hazırlanıyor.

Çorum’un Osmancık ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye tarafından düzenlenecek olan Pırlanta Pirinç Festivali’nde sahne alacak olan Aleyna Tilki’nin konserine karşı Diyanet-Sen devreye girdi.

Festival kapsamında 24 Eylül’de sahne alacak  Aleyna Tilki’nin konserinin iptali için sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı İsmail Şanar şu ifadeleri kullandı:

“Aleyna Tilki, Osmancık’ta konser verecekmiş… Şehrin kültürüne, sanatına, sosyal yaşamına, geleneklerine, değerlerine ve inancına katkı sağlamayan, dini ve milli değerleri ayaklar altına alanları Osmancık’ta görmek istemiyoruz.

Toplumun ahlakıyla zıt hayat yaşayan, LGBT savunucusu kişilerin sanatçı kimliğiyle insanların önüne rol model gibi sunulmasına karşıyız. Şehrin idarecilerini toplumsal hassasiyetleri dikkate almaya ve programın iptali için gereğini yapmaya davet ediyoruz.”