Albayrak'tan Redhack davası itirazı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı ve eski Bakan Berat Albayrak, RedHack'in sızdırdığı e-maillerini haberleştirdiği gerekçesiyle yargılanan gazeteci Derya Okatan’ın beraat etmesine itiraz etti.

Albayrak'tan Redhack davası itirazı

Dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın RedHack tarafından sızdırılan e-maillerini haberleştirdiği gerekçesiyle yargılanan gazeteci Derya Okatan’ın beraatına itiraz geldi.

Okatan’ın 31 Aralık’taki İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada ‘verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme’ suçlaması dahil üzerindeki tüm suçlamalardan beraat etmesine, Berat Albayrak’ın avukatı Ahmet Özel itiraz etti. Bianet’te yer alan habere göre, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da eski avukatı olan Ahmet Özel İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne itiraz dilekçesi verdi.

Beraat kararının usul ve yasaya aykırı olduğunu ileri süren Albayrak’ın avukatı Özel, itiraz dilekçelerinin tamamını gerekçeli kararın açıklanmasından sonra ibraz edeceklerini belirtti.

Derya Okatan, Mahir Kanaat, Tunca Öğreten, Ömer Çelik, Metin Yoksu ve Eray Sargın’ın yargılandığı davada karar 31 Aralık’ta çıkmış, Okatan hariç herkes ‘verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme’ iddiasıyla 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Okatan son duruşmada savcının ceza yönündeki talebine karşılık “Mütalaayı şaşkınlıkla karşıladım. Lehteki delillerin aleyhe gösterildiği bir mütalaa var. Savcılık sorumlu müdür olmam sebebiyle ETHA hesabını benim kullandığımı ön görerek cezalandırılmamı istiyor fakat ispat yok. Şüphe ile yargılanmaya başlandım, şimdi de şüphe ile hakkımda ceza isteniyor. ETHA’da çalışıyor olmam neden suç oluyor? Maillerin yayılmasında ne benim ne de ETHA’nın ilgisi var. Bırakın yaymayı bu veriler bende mevcut bile değil. Redhack hesabını takip etmek suç ise şu anda yüzlerce kişinin bu salonda olması gerekmez miydi?” şeklinde savunma yapmıştı.