AKP'nin '3+1' aldatmacasına tepki: 'Toplumu kandırmaktan vazgeçin'

"Önce sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu tayinlerini yapmakla başlayın. Bunu yapmayıp ‘3 artı 1’i dolduranlar kadroya geçecek’ demenizin bir anlamı yok. Bu yasa zaten var. Yeni bir şey söylemiş olmuyorsunuz."

AKP'nin '3+1' aldatmacasına tepki: 'Toplumu kandırmaktan vazgeçin'

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dünkü kabine toplantısının ardından “Sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olması aranacaktır. Ayrıca 1 yıllık memur aday süresi olacak” demişti.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Erdoğan’ın “müjde” gibi yaptığı bu açıklamaya tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

“Buradan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı yapmak istiyorum. Sözleşmeli çalışan öğretmen sayısı 120 bini geçti. Bunlar, 3 artı 1 yıl çalışma zorunluluğundan sonra kadroya zaten otomatikman geçiyorlar. Ama bu öğretmenlerin temel problemi, eş durum tayinlerini yapamamaları. Yani eşlerinden ayrı, çocuklarından ayrı, memleketlerinden ayrı öğretmenlik yapıyorlar. Eğer bu konuda gerçekten samimi bir çalışma yürütecekseniz önce sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu tayinlerini yapmakla başlayın. Bunu yapmayıp ‘3 artı 1’i dolduranlar kadroya geçecek’ demenizin bir anlamı yok. Bu yasa zaten var. Yeni bir şey söylemiş olmuyorsunuz. Toplumu kandırmaktan vazgeçin. Öğretmenleri de oyalamaktan vazgeçin.”