AKP'liler mülki idari amirleri ile denetimlere katılıyor

AKP’li yöneticiler ile mülki idari amirler birbirlerini yalnız bırakmıyor. Çok sayıda kentte, vali ve kaymakamların gerçekleştirdiği denetimlere bizzat AKP il ve ilçe başkanları da eşlik ediyor.

AKP'liler mülki idari amirleri ile denetimlere katılıyor

20 yıl boyunca her adımda parti devletinin inşa edildiği AKP iktidarında kamu görevlilerinin, konumlarının gerektirdiği tarafsızlık ilkesini çiğnemesi olağanlaştı. Vali ve kaymakamlar AKP’nin siyasi faaliyetlerine çekinmeden katılırken il ve ilçe başkanları da mülki idare amirleri ile denetime çıkıyor.

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre Şubat ayı boyunca birçok kentte, mülki idare amirleri ile iktidar partisinin yöneticileri ortak faaliyetlere katıldı.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, hafta sonu Merzifon Kaymakamı Ali Gündoğan ile birlikte organize sanayi bölgesi denetimine çıktı. Denetimde ikiliye, AKP Milletvekilleri Hasan Çilez, Mustafa Levent Karahocagil, AKP MKYK Üyesi Haluk İpek ile AKP Merzifon İlçe Başkanı Yasin Kurucu da eşlik etti. Heyette başka bir partiden yönetici yer almadı.

MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİLER

Hafta sonu AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora ise Arsin ilçesinde 90 muhtarla bir araya gelerek ilçenin sorunlarını dinledi. Toplantıya, Arsin Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir’in yanı sıra AKP Arsin İlçe Başkanı Tolga Şengül, Arsin’in AKP’li Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy ve Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir de katıldı.

Çanakkale’nin Ezine ilçesi, parti devletinin sergilendiği bir diğer adres oldu. AKP Ezine İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Ayvacık-Küçükkuyu tünelleri gezisine Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, AKP Ezine İlçe Başkanı Mehmet Ünsal, İl Genel Meclis Üyesi Murat Yahya Sezgin, Ezine Muhtarlar Derneği Başkanı Oktay Akay ile ilçe köy ve merkez mahalle muhtarları katıldı.

Şubat ayı başında, Adıyaman’ın Gölbaşı Kaymakamı İhsan Ayrancı, yoğun kar yağışının ardından kapanan yolların açma çalışmalarını yerinde inceledi. Kaymakam Ayrancı’ya AKP Gölbaşı ilçe Başkanı Hakan Toydaş ve ilçe Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Mehmet Yaman eşlik etti. İncelemeler sırasında diğer parti yöneticileri yer almadı.

İL BAŞKANIMIZ DİYE BAHSETTİ

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise geçen ay sonunda bazı siyasilerle bir araya gelerek kentin sorunlarını görüştü. Vali Erin’in kişisel sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, görüşmelerin AKP’li isimlerle yapıldığı görüldü. Vali, AKP İl Başkanı’ndan, “İl başkanımız” diye söz etti. Vali Erin paylaşımında, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeynel Abidin Beyazgül, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanımız Sayın Abdurrahman Kırıkçı ve Eyyübiye Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kuş ile bir araya gelerek Şanlıurfa’mızı konuştuk” ifadelerini kullandı.