AKP’li Tevfik Göksu’dan HÜDAPAR'lı müteahhide ihale

İstanbul’dan ilk kez bir ihale alan Gönül’ün şirketi, özellikle son yıllarda İller Bankası’ndan aldığı ihalelerle dikkat çekiyor.

AKP’li Tevfik Göksu’dan HÜDAPAR'lı müteahhide ihale

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin(İBB) yaptığı ihaleleri eleştiren, İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, 2022 yılının son ihalelerinden birini HÜDA-PAR’lı müteahhide verdi.

Esenler Belediyesi’nin 29 Kasım 2022 tarihinde yaptığı, “İpekyolu Caddesi-Hal Bağlantı Yolu Çamlık Alan Etrafı Duvar Ve Çevre Düzenlemesi İşi” ihalesinin sonucu belli oldu. Belediye, ihaleyi 2 milyon 882 bin 519 TL’ye alan “Öz Gönül İnşaat Otomotiv Madencilik Orman Ürünleri Nakliyat San. ve Tic. Ltd. Şirketi” ile 22 Aralık 2022 tarihinde sözleşme imzaladı. İmzalanan sözleşmeye göre, ihale kapsamındaki işler 200 günde tamamlanacak. Etrafı duvar ve tel çit ile çevrilecek olan alan, Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali’nin batısında, TEİAŞ Atışalanı Trafo Merkezi’nin doğu kıyısında yer alıyor. Duvar ve panel çitlerin üzerine 700 metre jiletli tel de gerilecek.

İstanbul’dan ilk kez Esenler Belediyesi’nden ihale alan Öz Gönül İnşaat firması, Adana’da ikamet eden Şule Can ile Ankara’da ikamet eden Mustafa Kızıl tarafından 2011 yılında Diyarbakır’da kuruldu. Kurulduğunda hissedarı olmamasına şirkete müdür olarak, Diyarbakır’da oturan Fehmi Gönül seçildi. 2013 yılında şirketin hisseleri Selahattin Beyaz ve Mehmet Feda Sancaktar’a devredildi. 2014 yılında ise Fehmi Gönül şirketin yarı hissesini, 2016 yılında da tamamını satın aldı.

BÜYÜK İHALELER İLLER BANKASI’NDAN

Öz Gönül İnşaat firması kurulduğundan bugüne kadar 1-2 ihale dışındaki işleri genellikle İller Bankası’ndan aldı. Şirketin aldığı ve tespiti yapılabilen 13 ihalenin toplam bedeli 58,5 milyon TL’yi buldu. Şirket, İller Bankası dışında en büyük ihaleyi 2017 yılında Tokat Belediyesi’nden, 6 milyon 950 bin TL’ye aldı. Firmanın sahibi Fehmi Gönül 2018 seçimlerinde, HÜDAPAR’ın Tokat’tan 2. sıra milletvekili adayı oldu.

Firmanın sadece geçen yıl İller Bankası’ndan aldığı, 3 ihalenin toplamı 29 milyon 295 bin 388 TL tuttu.

Müteahhit Gönül’ün, sosyal medya hesabında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil Millet İttifakı hakkında olumsuz görüşler paylaşırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı övmesiyle dikkat çekiyor.