AKP'li Mamak Belediyesi ihaleyi AKP'li isme verdi

AKP’li Mamak Belediyesi, “2022 Yılı Kültür ve Sanat Etkinlikleri” için düzenlediği ihaleyi AKP’li Mustafa Ak’ın oğlunun şirketine verdi.

AKP'li Mamak Belediyesi ihaleyi AKP'li isme verdi

Mamak Belediyesi bir ihaleyi daha yabancıya bırakmadı. AKP’li Murat Köse’nin başkanlığını yaptığı Mamak Belediyesi, 2 Şubat’ta “2022 Yılı Kültür ve Sanat Etkinlikleri” ihalesi düzenledi. Ankara’da dört ay boyunca sürecek kültür ve sanat etkinliklerinin organizasyonunu kapsayan ihaleye iki şirket teklif verdi.

BirGün’den Mustafa Bildiricin’in haberine göre teklifleri değerlendiren idare, 21 Şubat’ta Sata Reklam Tasarım Basın Yayın Matbaacılık Organizasyon Danışmanlık isimli şirketle sözleşme imzaladı. Mamak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile şirket arasında imzalanan sözleşmenin bedeli 398 bin 750 TL oldu.

Belediyenin, 16 Nisan’da AKP eski Milletvekili Uğur Işılak konseri ile başlayacak organizasyonlar için düzenlediği ihaleyi alan şirket, iktidara yakın bir ismin. Sata’nın yönetiminde, Keçiören eski Belediye Başkanı AKP’li Mustafa Ak’ın oğlu Muhammet Ali Ak da bulunuyor. Şirket, kamudan aldığı ihalelerle daha önce de gündeme geldi. Ticaret Bakanlığı’nın otobüs hizmeti satın almak için düzenlediği 1,6 milyon TL maliyetli ihaleyi de 2021 yılında Sata üstlendi. İhalenin 1,6 milyon lira bedelle sonuçlanmasına rağmen firmaya 1,9 milyon lira ödendiği öne sürüldü.