AKP'li Kurtulmuş yurttaşların yaşadığı ekonomik sıkıntıların farkında olduklarını iddia etti

AKP Genel Başkanvekili Kurtulmuş, yurttaşların yaşadığı ekonomik çıkmazın farkında olduklarını iddia etti.

AKP'li Kurtulmuş yurttaşların yaşadığı ekonomik sıkıntıların farkında olduklarını iddia etti

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, yurttaşların yaşadığı ekonomik çıkmazı bildiklerini iddia ederek, “Her şeyin farkındayız, nerede ne eksik var biliyoruz. Sanki ekonomideki bu gelişmeleri, muhalefet görüyor da biz görmüyoruz algısı çok haksız bir algıdır” dedi.

Dünya Gazetesi’ne yaptığı açıklamalarda, doğalgaz ve elektrik faturalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş konuya dair şöyle konuştu:

‘MAAŞ ZAMLARININ MALİ YÜKÜ VATANDAŞA YANSIDI’

“İlk planda yüksek enflasyon ortaya çıkınca asgari ücret ve memur ve emeklilerin ücretlerinde iyileştirmeler yapıldı, Temmuz ayında yeniden gözden geçirilecek. Bir taraftan da doğalgaz fiyatlarının 4’te üçünü, elektrik faturalarının yarısını devlet ödedi. Bunun hazineye getirdiği olağanüstü bir yük var, bu zam maalesef 1 Ocak itibariyle vatandaşımıza yansıdı, ağır bir fatura oldu, bunun farkındayız ama zorunlu, kaçınılmaz bir durumdu. İnşallah birkaç ay içinde enflasyon geriye doğru gidecek vatandaşın alım gücü daha iyi bir noktaya gelecek. Bazı mallarda KDV’nin düşürülmesi konusunda çalışma var.

SİYASET BİLEN TECRÜBELİ BİR KADROYUZ

Her şeyin farkındayız, nerede ne eksik var biliyoruz, önümüzde bir seçim var. Siyaseti bilen tecrübeli bir kadroyuz. Sanki ekonomideki bu gelişmeleri, muhalefet görüyor da biz görmüyoruz algısı çok haksız bir algıdır. Vatandaşımızın siyasi değerlendirmeleri içinde ekonomiyi çok öncelediğini biliyoruz doğal olarak, haklı olarak böyledir biz daha çok oy versinler diye değil vatandaşın ihtiyacı olan belli bir hayat seviyesini tutturabilmesi ya da onun altına düşmemesi için ne lazımsa, eldeki imkan neyse bunları kullanarak devam ediyoruz”