AKP'li Külünk'ten 18 ay sonra 'Sedat Peker' açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Sedat Peker'den 10 bin dolar alıyor" ifadelerindeki milletvekili olduğu ileri sürülen AKP'li Metin Külünk, 18 ay sonra "ben değilim" açıklaması yaptı.

AKP'li Külünk'ten 18 ay sonra 'Sedat Peker' açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mayıs 2021’de TRT Haber yayınında, bir milletvekilinin Sedat Peker’den ayda 10 bin dolar aldığını iddia etmişti. Soylu’nun iddia ettiği milletvekilinin Metin Külünk olduğu yorumları yapılıyordu.

AKP’li Metin Külünk, söz konusu iddiayı  reddetti. Oğuzhan Uğur’un Youtube kanalı Babala TV’de katıldığı programda Külünk, “10 bin dolar alan siyasetçi ben değilim” dedi.

“1.5 yıldır sustuğum bir konuda burada ilk kez konuşuyorum” diyen Külünk, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“2015 seçimlerinde kendisi hakkında yakalama kararı, soruşturması olmayan, hayatın her alanında var olan; siyaset, iş dünyası, sosyal medyada, insani bütün ilişkilerde olan Peker, ‘İyilik engel tanımaz’ çalışmalarımıza bir seçim döneminde (2015 seçimleri muhtemelen kasımda) teşekkür etmemize rağmen katkı sağlamıştır. Şimdi soruyorum; bunda kanun, hukuk dışı ne var? Üzüntümüz, bizi tanımadan, araştırmadan pis algı operasyonuna dahil olan insanlarımızın kendilerine yapılmasını istemedikleri bir şeyi başkalarına yapmak isteyerek vicdanlarında mahcubiyeti ve mahkumiyetidir. Açık açıkta söylüyorum. Herkese de hakkım helaldir.”