AKP'li Karahocagil'den belediyelere: Azgınların konser almalarına fırsat vermeyin

"Son dönemde çokça artan adına 'şarkıcı, sanatçı, tiyatrocu' bile diyemeyeceğim zavallılar türedi" ifadelerini kullanan AKP Amasya Milletvekili Mustafa Levent, Karahocagil, belediyelere de "bu azgınların konser almalarına fırsat vermeyin" çağrısı yaptı.

AKP'li Karahocagil'den belediyelere: Azgınların konser almalarına fırsat vermeyin

Türkiye’de son dönemde birçok konser ve festival, dinci çevrelerin başını çektiği merkezlerin çağrıları üzerine yasaklandı ve iptal edildi.

AKP Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil de Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, sanatçıları hedef aldı.

Karahocagil, “Son dönemde çokça artan, adına ‘şarkıcı, sanatçı, tiyatrocu’ bile diyemeyeceğim zavallılar türedi. Sapık ve sapkın halleri, davranışları, konuşmaları ve paylaşımları ile gündemi meşgul ediyorlar. Bu kişilerin amaçları sanat icra etmek değil” dedi.

Sanatçıları “Sapkınlıklarını yaymak adına da gösterilerinde LGBT bayrağı açıyor ve normalleştirme, meşrulaştırma adına propaganda yapıyorlar” diyerek hedef gösteren Karahocagil, “Tüm belediyelerimizden ricam, kurum ve kuruluşlarımızı aşağılayan, ülkeyi kutuplaştırmaya çalışan, toplum düzenini ve ahlakını bozan bu azgınların konser almalarına fırsat vermemeleri” ifadelerini kullandı.

BAKAN ERSOY ‘HASSASİYETLER’ DEDİ, HUKUKİ SÜRECİ TAVSİYE ETTİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise geçen gün katıldığı bir televizyon programında, yasaklanan konser ve iptal edilen festivallerine ilişkin “Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bize göre ne kadar az kısıtlama, ne kadar az sınırlama, ne kadar az iptal olursa o kadar iyi” derken “Ama maalesef bazen bölgesel hassasiyetler oluşabiliyor ve bölgesel hassasiyetler gereği de kaymakamlıklar yasaklama demeyelim de kapatma, iptal veya erteleme kararları alabiliyor. Ama daha önce de belirttiğim gibi, bizde kaymakamlık kararı ilk merci. Son merci değil. Son merci hukuktur. Hukuki sürece başvurularak karar düzeltme ihtimali var. Benim tavsiyem öyle bir kararla karşılaştıkları zaman hukuki sürecin işletilmesi. Hukuk kararıyla ilerlenmesini çok daha olumlu buluyorum” ifadelerini kullanmıştı.