AKP'li isimden tepki çeken Kaftancıoğlu yorumu: Kendinize gelin

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezaya ilişkin yaptığı yorumda; ''Yerel mahkeme, İstinaf ve son olarak Yargıtay aşamasında değerlendirmeyecek miydi?! Kendinize gelin'' dedi.

AKP'li isimden tepki çeken Kaftancıoğlu yorumu: Kendinize gelin

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na 5 ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onarken; Yargıtay, Kaftancıoğlu’na iki suçtan verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezasını ise bozdu.

Söz konusu kararım hemen ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tüm CHP milletvekillerini CHP İstanbul İl Binası’na çağırırken; kamuoyundan karara tepkiler yağdı.

Konuya ilişkin AKP’den ilk yorum ise AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’dan geldi.

Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerine yönelik talimatına ilişkin paylaşımını alıntılayan Turan, ”Gel Muharrem”den, “koşun vekillere! Siyaset dilini öğrenmedi, öğrenemeyecek” ifadelerini kullandı.

Turan bir sonraki paylaşımında ise ”Siyasi rakiplerimizle siyasette hesaplaşmayı isteriz; ama yargı, devleti aşağılamak cbşk’na hakaret kamu görevlisine hakaret suçlarını, ki 5 davadan 2 de beraat var, yerel mahkeme, İstinaf ve son olarak Yargıtay aşamasında değerlendirmeyecek miydi?! Kendinize gelin” diye yazdı.