AKP'li Hayati Yazıcı’dan 'türban' açıklaması

Yazıcı, “Din ve vicdan özgürlüğünü düzenleyen 24. maddesine bir ilave cümle yerleştirmek suretiyle bunu yüce Meclisin onayına sunacağız” dedi.

AKP'li Hayati Yazıcı’dan 'türban' açıklaması

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türbana yönelik anayasa değişikliği çalışmasının sürdüğünü hatırlatan Yazıcı, “Genelde din ve vicdan özgürlüğünü düzenleyen 24’üncü maddesine bir ilave cümle yerleştirmek suretiyle bunu yüce Meclis’in onayına sunacağız” ifadelerini kullandı. Yazıcı, anayasa değişikliği teklifinin ne zaman Meclise sunulacağı sorusuna, “Cumhurbaşkanımız yurt dışından dönsün, tekrar bir görüşme yapacağız. Takvim o zaman netleşir. Düzenleme yıl sonuna kadar büyük olasılıkla, en azından seçimden önce çıkar” yanıtını verdi.

‘Aileyi güçlendirmeye’ yönelik düzenlemeye ilişkin soru üzerine Yazıcı, ailenin, ‘Türk toplumunun en temel ünitesi’ olduğunu dile getirdi.

Aile ne kadar güçlüyse toplumun o kadar güçlü olacağını savunan Yazıcı, “Güçlü toplum güçlü devleti oluşturur. Yani biz aileye son derece önem veririz. Bugün bu aileyi dejenereye dönük birtakım faaliyetler, birtakım süfli taleplerin var olduğunu da hemen herkes bilmektedir. Dolayısıyla bu alandaki davranışların Türkiye’nin gündemine sorun olarak yerleşmesini önlemek amacıyla aile kavramını anayasal düzeyde güçlendirmeliyiz” değerlendirmesinde bulundu.

Anayasa’da zaten aileyle ilgili düzenlemeler olduğuna işaret eden Yazıcı, “41’inci maddede ‘Ailenin Korunması’ başlığı var. Bu madde içerisinde ailenin kimlerden oluşacağı ve karı-kocanın haklarının neler olduğuna ilişkin bir cümleden ibaret düzenleme çalışması yapıyoruz. Başörtüsü konusu ile birlikte mi getirelim, farklı bir zamanda mı gelsin, bunu da ayrıca tartışıyoruz” dedi.