AKP’li gençlik kolları başkanına her ay maaş gibi ödeme

AKP Tatvan Gençlik Kolları Başkanı Murat Eren’in AKP'li Tatvan Belediyesi’nden belediye çalışanı olmamasına rağmen "hizmet alımı" adı altında düzenli ödeme aldığı ileri sürüldü. Eren'in olayın dışarıya yansımadan önce istifasının istendiği belirtiliyor.

AKP’li gençlik kolları başkanına her ay maaş gibi ödeme

Bitlis’in Tatvan ilçesinde AKP’li belediyenin AKP Tatvan Gençlik Kolları Başkanı Murat Eren’e belediye çalışanı olmamasına rağmen ödeme yaptığı ileri sürüldü.

BitlisNews‘ten Sinan Aygül’ün iddiasına göre Eren’e belediyenin farklı birimleri üzerinden adına düzenlenen “harcama pusulaları” ve ilansız ihale usulüyle “hizmet alımı” adı altında düzenli ödeme yapıldı. Buna göre Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Murat Eren adına 1 Ekim 2021 tarihli harcama pusulası hazırlandı. Pusulada ödeme yapılacak miktar 3 bin 370 lira olarak yer aldı. 1 Kasım 2021 tarihli bir diğer harcama pusulasında ise Murat Eren’e Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 3 bin 370 liralık ödeme yapıldığı belirtildi.

“DURMAK YOK YOLA DEVAM”

İddiaya göre AKP Gençlik Kolları Başkanı Eren’in, AK Partili belediyeden usulsüz ödeme aldığının belgelerinin basına yansıyacağının duyulmasından sonra istifası istendi.

Eren önceki gün geç saatlerde istifasını açıkladı. Eren konuyla ilgili açıklamasında “Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığımız ile yapılan istişareler neticesinde almış oldukları karar gereği yaklaşık iki yıldır büyük bir onur, gurur ve şerefle yürüttüğüm AK Parti Tatvan Gençlik Kolları Başkanlığı görevimden bugün itibariyle ayrılmış bulunmaktayım. Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Ak davamıza her türlü sıfattan bağımsız olarak başlayan sevdamız ilelebet sürecektir. Asıl olan davamızdır, sıfatlar geçicidir, durmak yok yola devam” dedi.

Tatvan Belediyesi’nde ise konuya dair herhangi bir açıklama gelmedi.