AKP'li Erim: İstanbul’da asgari ücretli yok

AKP’ye yakın isimlerden Dragoman Strateji Başkanı Onur Erim, katıldığı bir tartışma programında İstanbul'da asgari ücretle çalışan bir işçinin olmadığını iddia etti.

AKP'li Erim: İstanbul’da asgari ücretli yok

Habertürk TV’deki “Olaylar ve Görüşler” adlı programda ekonomik kriz tartışması sırasında AKP iktidarını savunan görüşleriyle bilinen Dragoman Strateji Başkanı Onur Erim, İstanbul’da asgari olmadığını öne sürdü.

Asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu söyleyen ve Türkiye’de yaşanan yoksulluğa dair bilgiler veren CHP’li Gülay Yedekci’ye itiraz eden Onur Erim, programın sunucusu Serap Belet başta olmak üzere stüdyodakileri şaşırtan bir yorumda bulundu.

Erim, “Ben artık bu rakamların ne olduğunu anlatmaktan bıktım. Hanımefendi İstanbul’da artık asgari ücret alan yok, bunu anlayın” dedi.

Yedekci’nin “Türkiye’de nüfusun yüzde 57’si asgari ücretle geçiniyor. Dalga mı geçiyorsunuz siz?” sözleri üzerine Erim, “Türkiye’de ekonomik problem var doğru, Türkiye’de insanların alım gücü düştü evet doğru. Ama bana İstanbul’da insanlar 5 bin 500 lira alıyorlar demeyin, bu külliyen yalan, bu kuyruklu yalan” ifadeleriyle ilginç sözlerini sürdürdü.