AKP'li Cahit Özkan: Asgari ücret yılda iki kere zamlanabilir

AKP'li Cahit Özkan asgari ücretin yılda iki kez zamlanabileceğini iddia etti.

AKP'li Cahit Özkan: Asgari ücret yılda iki kere zamlanabilir

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, bir televizyon programında gündemdeki ‘asgari ücrete yılda 2 kez zam’ tartışmalarını değerlendirdi. Özkan, Erdoğan’ın bunu daha önce ifade ettiğini belirterek bunun mümkün olduğunu iddia etti.

ASGARİ ÜCRETE YILDA 2 KEZ ZAM

Erdoğan’ın bunu daha önce ifade ettiğini ve bunun mümkün olduğunu iddia eden Özkan, ‘asgari ücrete yılda iki kez zam yapılma olasılığının olup olmadığı’ sorusuna şu anda mevzuat gereği asgari ücrete zammın yılda bir kez yapıldığını, bunu değiştirmenin mümkün olduğunu belirterek “Bu CHP’nin aklına gelmez, bizim aklımızda var. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz” cevabını verdi.

TEDBİR VE KARARLARI ALACAĞIZ

Mevzuat gereği asgari ücrete yılda bir kez zam yapıldığını ama bunu değiştirmenin mümkün olduğunu söyleyen Özkan, “Biz parlamentoda her zaman milletimizim menfaati ne gerektiriyorsa bunu her zaman yaparız” dedi. Asgari ücretli vatandaşın maliyetlere ve enflasyona karşı ezdirilmeyeceğinin altını çizen Özkan, “Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Maliyet artışı mı var? O zaman vatandaşımızın gelirinde de artışı sağlayacak tedbir ve kararları alacağız” ifadelerini kullandı.