AKP'li başkan ismi yanlış okununca kongreyi terk etti

Ankaragücü'nün kongresinde 'protokol krizi' yaşandı. Kongreye katılan siyasi partilerin il ve ilçe başkanlarının isimleri tek tek okunurken AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın adı önce anons edilmedi, sonra da yanlış anons edildi. Yaşananlar nedeniyle Özcan, kongreyi terk etti.

AKP'li başkan ismi yanlış okununca kongreyi terk etti

Ankaragücü’nün ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılan kongresine AKP’nin ‘protokol krizi’ damga vurduÇ

Divan Başkanı Asker Çatak, kongreye katılan belediye başkanları, siyasi partilerin il ve ilçe başkanlarının tek tek ismini okurken, AKPaAnkara İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın ismini okumadı.

Divan başkanı uyarılmasının ardından Hakan Han Özcan’ın ismini anons etti. Ancak sonrasında düzeltme yapılırken de ismi yanlış okundu. Bunun üzerine Hakan Han Özcan, salonu terk etti.

Yaşananların ardından Hakan Han Özcan, bir süre daha kongreyi takip ederken, daha sonra kongreyi terk etti.

Özcan’ın ayrılmasının ardından AKP’li belediye başkanları ve milletvekilleri de dışarıya çıktı.

Daha sonra sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Özcan şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini ifade etmekten imtina edenler Sn. Cumhurbaşkanımızın Ankara’ya katkılarına bir teşekkürü esirgeyenler bizlerin bulunduğu salonlarda ifadelerine tavırlarına dikkat etmelidirler.

Ankaragücü taraftarlarıyla büyük bir camiadır, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve yönetiminin böylesine köklü bir çınarı yakışıksız tavırlarıyla yıpratmaya hakkı yoktur, kınıyor ve nezakete davet ediyorum.

Son olarak Ankaragücü, bu kentin gururudur ve kimsenin ipoteğinde değildir. Biz birileri için değil, sevdamız olduğu için Ankaragücümüzün yanındayız. Kişiler gider, Ankaragücü kalır.”