AKP'den asgari ücrete zam açıklaması

Asgari ücrete haziran ayında yeni bir zam yapılabileceğine ilişkin AKP'den açıklama geldi.

AKP'den asgari ücrete zam açıklaması

AKP iktidarının daha yılın ilk aylarında açlık sınırının altında kalan asgari ücretle ilgili bir “iyileştirme” adımı atacağı söyleniyor.

Partisinin Kozan İlçe Danışma Meclisi toplantısının açılışında konuşan AKP Adana Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Abdullah Doğru, konuya ilişkin şöyle dedi:

“Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz olarak gıdaya ulaşmakta vatandaşın ulaşmasında en ufak sıkıntıya müsaade etmeyeceğiz. İşçimiz, asgari ücretlimize emeklimiz, memurumuza zam yaptık artan fiyatlarla ilgili maaşlarda erime oldu. Bu zamlardan daha fazlasını yapacağız. Hiç kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Özellikle haziran ve hazirandan sonra bunu Cumhurbaşkanımız açıklayacak duyacaksınız”

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinde de geçen günlerde yayımlanan bir haberde, konuya dair uzmanların “Söz konusu rakam bugünkü projeksiyonlara göre yüzde 20 civarı bir orana denk gelebilir. Bu durumda asgari ücrete temmuzdan itibaren geçerli olmak üzere yaklaşık 850 TL zam gelebilir” görüşünü dile getirdiği belirtilmişti.