AKP sözcüsü Ömer Çelik: Demokrasi düşmanı diline “yatırım” yapıyorlar

CHP’nin “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunun TCK’den çıkarılmasını talep eden teklifini eleştiren AKP Sözcüsü Ömer Çelik, iktidarın siyaset tarzını yine muhalefetin ürünüymüş gibi anlatmaya çalıştı.

AKP sözcüsü Ömer Çelik: Demokrasi düşmanı diline “yatırım” yapıyorlar

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in imzasıyla sunulan ve Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunu düzenleyen maddesinin yürürlükten kaldırılmasını öngören kanun teklifini eleştirdi.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Çelik, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkenin büyük çoğunluğunu hedef alan söylemlerini pas geçerek, muhalefeti ‘nefret söyleminin sponsorluğunu yapmakla’ suçladı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik şu ifadeleri kullandı:

“Nefret söylemi gücünü söyleyenden çok destekleyenlerden alır. Nefret söylemine destek verenler ve sessiz kalanlar, nefrete “yatırım” yapanlardır.

Cumhurbaşkanımıza dönük nefret söylemine destek verenler ve sessiz kalanlar, nefret siyasetinin demokrasi düşmanı diline “yatırım” yapıyorlar. Nefret siyaseti, nefret söyleminin sponsorluğunu yapıyor.”