AKP Sözcüsü Çelik'ten F-16 pazarlığı açıklaması

Çelik, " NATO müttefikleri aynı anda güvende değilse hiçbir NATO ülkesi güvende değildir" dedi.

AKP Sözcüsü Çelik'ten F-16 pazarlığı açıklaması

AKP Sözcüsü Çelik MYK toplantısının ardından açıklama yaptı. ABD ile yürütülen F-16 pazarlıkları hakkında konuşan Çelik, ” NATO müttefikleri aynı anda güvende değilse hiçbir NATO ülkesi güvende değildir” dedi.

Çelik, Türkiye-ABD ilişkilerine ve F-16 pazarlığına ilişkin şunları kaydetti:

“Daha yoğun ilişkilerin olduğu görülüyor. Ukrayna, Afganistan, Afrika, enerji güvenliği gibi pek çok konuda ortlık geliştirebileceğimiz alan var. PKK/PYD unsurlarına ABD tarafından verilen destek sorun teşkil etmektedir. Kim oraya silah verirse versin o terör örgütü imha edilmeye devam ediyor. Bunun arakasındaki siyaseti görüyoruz. Kimsenin bu siyasetin yanında durmaması gerekir.

30 Ekim 2021’de Roma’da Biden-Erdoğan görüşmesinde kararlaştırılan Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması resmen hayata geçti. Bir de F-16 meselesi var. Bakanlığımız 40 adet yeni F-16 uçak alınması ve 79 tanesinin seviyesinin yükseltilmesi için talepte bulundu. Heyet, bazı bazı incelemelerde bulundu. NATO müttefikleri arasında adı koyulmamış birtakım ambargoların olması mantıksızdır.

Birtakım sonuçların alınması yakın zamanda mümkün olacaktır. Herkes güvende değilse hiç kimse güvende değildir. Bütün NATO müttefikleri aynı anda güvende değilse hiçbir NATO ülkesi güvende değildir.