AKP Gençlik Kolları Başkanı'ndan "Binlerce yaralı var" açıklaması

AKP Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, AKP Gençlik Kolları'nın çektiği video ile ilgili olarak 'fırsatçılık' değerlendirmesinde bulundu.

AKP Gençlik Kolları Başkanı'ndan

AKP Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, katıldığı bir programda Avcılar’daki metrobüs kazası sırasında çekilen ve gündem olan AKP Gençlik Kolları’nın videosu ile ilgili “Bu kazayla ilgili hiçbir açıklama yapmazken çıkıp burada bir tane 18 yaşındaki kızı günah keçisi ilan etmeyi çok büyük bir fırsatçılık olarak görüyorum. Videoyu savunmuyorum ama bu videonun kullanılarak fırsatçılık yapılmasına itiraz ediyorum” dedi.

İşte o açıklama:

“Vatandaşımızla bir arada oldular. Hiç olmazsa orada vatandaşlarımıza destek olmak için orada… Ve en kısa sürede giden arkadaşlarımız. Peki şunu sormak istiyorum; Belediye Başkanı neredeydi? Belediye başkanı her felakette olduğu gibi zannediyorum ki öngörüm tatildeydi. Öyle 1 gün sonra gelip “ben nasıl rant devşiririm, nasıl bu işi birisine ihale ederim”… İşin esasını konuşmadan tam 3 senedir bu otobüs sıkıntıları, duran otobüsler, şoförsüz otobüsler İstanbul bütünü olmuşken, bu kazayla ilgili hiçbir açıklama yapmazken çıkıp burada bir tane 18 yaşındaki kızı günah keçisi ilan etmeyi çok büyük bir fırsatçılık olarak görüyorum.

Bu videoyu savunmuyorum ama bu video kullanılarak fırsatçılık yapılmasına itiraz ediyorum. 18 yaşındaki bir kıza linç kampanyası başlatıldı. Bu kızı araçsallaştırıp işin içinden çıkmayı fırsatçılık olarak değerlendiriyorum.”