AKP gençliğinin 'açlık' kavgası: Topluca istifa ettiler

AKP’nin Adana’da düzenlediği etkinlikte “aç bırakıldıklarını” söyleyen Kızıltepe Gençlik Kolları Başkanı, Mardin İl Gençlik Kolları Başkanını dövdü.

AKP gençliğinin 'açlık' kavgası: Topluca istifa ettiler

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 21 Mayıs günü Adana’da “Bir Gençlik Buluşması” adı altında düzenlediği etkinliğe, bölge kentleriyle birçok yerden öğrencilerin “festival” denilerek, taşındığı ortaya çıkmıştı. Mardin’den de “festival” diye götürülen öğrencilerin olduğu öğrenilirken, etkinlikte yaşananlar Mardin’de kavgaya sebep oldu.

Mezopotamya Ajansı‘nın haberine göre; Mardin’in Kızıltepe ilçesinden otobüslerle taşınan öğrencilere kumanya verilmedi. Götürüldükleri etkinliğin AKP’nin etkinliği olmasından dolayı da tepki gösteren öğrenciler, AKP Kızıltepe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Savaşçı’ya tepki gösterdi.

TOPLU İSTİFA

Bunun üzerine önceki gün Savaşçı, Kızıltepe’de AKP İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Atlı ile görüştü. Görüşmede “aç bırakıldıklarını” belirten Savaşçı ile Atlı arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine ikilinin kavgaya tutuştuğu öğrenilirken, olayın ardından Kızıltepe Gençlik Kolları üyeleri topluca istifa etti. İstifa haberi üzerine dün gece saatlerinde AKP Mardin İl Başkanı Faruk Çelik ve beraberindekiler, Kızıltepe’de Savaşçı ve beraberindekiler ile görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından Savaşçı ve beraberindekilerin bugün yapması beklenen açıklama ileri bir tarihe ertelendi. AKP Mardin İl Başkanlığı ile Savaşçı ve beraberindekilerin yarın bir toplantı alması bekleniyor. İddiaya göre, yaşanan olay nedeniyle Savaşçı ve beraberindekiler Atlı’nın, Atlı ise Savaşçı ile beraberindekilerin partiden ihraç edilmesini istiyor.