AKP döneminde İBB'ye alınan İBDA-C'liler gündemde

İstanbul'un çeşitli yerlerine bomba koyup hapis yatan İBDA-C bağlantılı kişilerin 2018'de AKP döneminde İBB'de işe alındığı iddiası Meclis gündemine taşındı.

AKP döneminde İBB'ye alınan İBDA-C'liler gündemde

İBB Meclisi’nin nisan ayı oturumlarının ikinci birleşimi Saraçhane’deki başkanlık binasında yapıldı. İBB Meclisi 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında yapılan toplantıda, meclis üyeleri soru önergeleri verdi.

CHP’li Meclis Üyesi Ülkü Sakalar; medyada yer alan ve “bombalı eylemler düzenleyen İBDA-C sanıklarının AKP döneminde İBB’de işe alındığına” ilişkin iddiaları soru önergesiyle belediye meclisi gündemine taşıdı. Sakalar, önergesinde şu ifadeleri kullandı:

“İşten çıkartılan ve terörle ilgisi olduğu anlaşılan, 4 kişinin 2018 yılında işe alındığı, bu kişilerin bahse konu 4 kişinin 2000 yılında İstiklal Caddesi’ne bomba bırakan, Sarıyer’de limuzini bombalayan, Eminönü’nde Türk Diyanet Vakfı’na ve bir otel girişine bomba atan, Ortaköy’de telefoncuya, Beşiktaş’ta Doğan Müzik’e bomba atan kişiler olduğu, bu kişilerin bombalı eyleme katılmaktan mahkumiyet kararı olduğu ancak bu mahkumiyet kararına rağmen 4 kişinin AK Parti yönetimi döneminde işe alındığı ve o dönemden sonra çalışmaya devam ettiği ve işten atılmadığı, çalışmaya devam ettiği doğru mudur?”

Önerge oybirliği ile Meclis Başkanlığı’na sevk edildi.

“AK PARTİ GRUBUNDAN SES ÇIKMADI”

Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, konuya dair söz alarak; “İlginç bir durumla karşı karşıyayız. Ülkü Hanım bir önerge verdi, AK Parti grubundan ses çıkmadı. Geçmiş dönemde bombalı eylemlere katılan bu konuda mahkemeden kendisiyle ilgili ceza çıkan şahsı AKP döneminde burada işe alıp çalıştırdınız mı? Vatandaş 5-6 yeri bombalamış sonra gelmiş geçen dönem İBB’de işe başlamış. Mahkeme kararına rağmen işten çıkarılmamış. Başkanlık makamı cevap verdikten sonra burada açıklarız” dedi.