AKP Ankara’da 5 hastaneyi daha kapatacak

Hastanemi Açın Platformu, Ankara'da Etlik Şehir Hastanesi'nin hizmete açılacak olması sebebiyle 5 hastanenin daha kapatılmak istenmesine karşı Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Hastanesi önünde eylem düzenledi.

AKP Ankara’da 5 hastaneyi daha kapatacak

Hastanemi Açın Platformu, Ankara’da 5 hastane ve 17 semt polikliniğinin daha kapatılmak istenmesine karşı Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Hastanesi önünde eylem yaptı.

ANKA‘nın aktardığına habere göre, kapatılacak hastaneler listesinde yer alan Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan Hastanemi Açın Platformu üyeleri, “Hastanemi taşıma, sabrımı taşırma”, “Eşit, ücretsiz sağlık hizmeti”, “Hastaneler halkındır” yazılı olduğu dövziler taşıyıp “Sermayeye değil sağlığa bütçe” sloganları attı.

Platform adına açıklamayı okuyan Ankara Tabipler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Uğurlu, “Tıpkı Ankara Numune Hastanesi, Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi, Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi, Ankara Atatürk Hastanesi, Ankara Fizik Tedavi Hastanesi, Dışkapı Çocuk Hastanesi gibi, şimdi yeni açılacak Etlik Şehir Hastanesi nedeniyle 5 hastane daha kapatılmak isteniyor” dedi.

Sayıştay raporlarıyla şehir hastanelerinin yarattığı tahribatın tescil edildiğini vurgulayan Uğurlu, “Atılması gereken ilk adımlardan biri kapatılan hastanelerin açılması, hele hele yeni hastane kapatılmasının asla düşünülmemesidir. Kapanacağı söylenerek bu devlet hastanelerimize yıllardır hiç yatırım yapılmamakta, halkın sağlığı hiçe sayılmaktadır. Buna son verilmeli, gerekiyorsa güçlendirilmeli, ihtiyaç duyulan yatırımlarla tarihi kimlikleri ve işlevleri korunarak sağlık hizmeti vermeye devam etmeleri sağlanmalıdır” dedi.

Uğurlu,  “Bırakın bunları kapatmayı, kapattığınız Ankara Numune Hastanesi, Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi, Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi, Ankara Atatürk Hastanesi, Ankara Fizik Tedavi Hastanesi, Dışkapı Çocuk Hastanesi tekrar açılmalıdır. Her işin başı rant değil sağlık olmalıdır” ifadelerini kullandı.