Akkuyu Nükleer'de anlaşmaya varıldı

Akkuyu Nükleer’de ise Rusya'nın Türkiye'den IC İçtaş şirketiyle mühendislik, satın alma ve inşaat anlaşmasını 26 Temmuz'da iptal etmesinin ardından uzlaşmaya varıldı. Putin, iki şirket arasındaki söz konusu anlaşmayı onayladı.

Akkuyu Nükleer'de anlaşmaya varıldı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Şanghay İşbirliği Örgütü 22’nci Devlet Başkanları Zirvesi’ndeki temaslar kapsamında Semerkant’ta basına kapalı gerçekleşen görüşme 40 dakika sürdü. Görüşmede özellikle Rus gazı ve tahıl koridoru ele alındı.

Reuters’ın aktardığına göre Putin görüşmede, “Türkiye, Rusya’dan gaz tedariki için en güvenilir rotalardan biri haline geldi. Türk Akımı kesintisiz çalışıyor. Türkiye’nin Rus doğalgazı için ödemelerin yüzde 25’ini Ruble ile yapmasında anlaşma sağlandı. Uygulama kısa sürede yürürlüğe girecek” dedi.

Putin ayrıca, Rus şirketlerinin ürünleri Türkiye üzerinden ihraç edebilecekleri yönünde sinyaller aldığını kaydetti. Rus şirketlerin ticari faaliyetleri, Moskova’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya yönelik işgal hareketinin ardından Avrupa devletlerinin kararları sonrası sekteye uğramıştı.

Reuters ayrıca, Akkuyu Nükleer Santralı’nın inşasına yönelik anlaşma imzalandığını aktardı.

Akkuyu Nükleer’de Rusya’nın Türkiye’den IC İçtaş şirketiyle mühendislik, satın alma ve inşaat anlaşmasını 26 Temmuz’da iptal etmesinin ardından uzlaşmaya varıldı. Rusya Devlet Başkanı Putin, iki şirket arasındaki söz konusu anlaşmayı onayladığını açıkladı.