Airbus işçileri grev oylamasına hazırlanıyor

Dünyanın en büyük uçak üreticisi Airbus'un İngiltere'deki fabrikalarında çalışan işçiler, ücret artışı için grev oylaması yapacak.

Airbus işçileri grev oylamasına hazırlanıyor

Avrupa merkezli uçak üreticisi Airbus’un İngiltere’de bulunan fabrikalarında işçiler ücret artışı için greve gitmeyi oyluyor.

Morning Star‘ın aktardığına göre 3 bin işçiyi kapsayan ve 15 Şubat’ta sona erecek oylamada, işçilerin onayının çıkması halinde Mart ayında greve gidilecek.

İşçilerin bağlı bulunduğu sendika UNİTE, bu kararın uçak üreticisi firmanın “kabul edilemeyecek düzeyde düşük ücret” teklif etmesi üzerine alındığını belirtirken UNİTE’nin Genel Sekreteri Sharon Graham “Şirketin başarısının arkasında işçilerin çalışkanlığı ve kararlılığı yatıyor ve adil bir ücret artışını işçiler hak ediyor” dedi. Graham, “Sendika üyelerinin işini, ücretini ve çalışma koşullarını öncelik edinme kararlılığındadır ve Airbus’taki üyelerine bu anlaşmazlık çözülene kadar tam destek verecek” diye ekledi.

Öte yandan AIRBUS şirketinin sözcüsü, oylamadan dolayı “hayal kırıklığına uğradığını” belirtip sendika ile bu sorunu çözmek adına görüştüklerini belirtti.

Avrupa merkezli uçak üreticisi Airbus, 2019 itibarıyla dünyanın en büyük uçak üreticisi ve en çok uçak siparişi alan şirketi konumunda.