Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan: Gezi tertemiz, onurlu bir mücadeledir

"Dokuz yıl oldu, günler, aylar, yıllar geçti. Bu sürede Gezi'yi karaladılar. Oysa Gezi tertemiz onurlu bir mücadeledir. Halk alanlarda, meydanlarda demokrasi için bir aradaydı."

Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan: Gezi tertemiz, onurlu bir mücadeledir

Haber Merkezi

Türkiye’nin en büyük halk hareketlerinden biri olan ve 10 milyonun üstündeki yurttaşın Türkiye’nin dört bir yanında sokağa çıktığı Gezi Direnişi, AKP iktidarını korkutmaya devam ediyor. AKP’li isimler Gezi’yi karalama operasyonlarına devam ederken, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi’de sokağa çıkan yurttaşlara hakaret üstüne hakaret yağdırıyor.

Biz de Gezi Direnişi’nin yıldönümü dolayısıyla, Hatay Armutlu’da katledilen Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan’ın görüşlerine başvurduk. Emri verenler, oğlumu katledenler cezalandırılmadı diyen Atakan, Gezi’nin tertemiz, onurlu bir mücadele olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

“Dokuz yıl oldu, günler, aylar, yıllar geçti. Bu sürede Gezi’yi karaladılar. Oysa Gezi tertemiz onurlu bir mücadeledir. Halk alanlarda, meydanlarda demokrasi için bir aradaydı. Sanatçılar dahi destek oldu. Bebeği olanlar, engelli bireyler katıldı. Herkes haksızlığa karşı çıkıyordu. Dokuz yıl önce halk öfke patlaması yaşıyordu. Benim oğlum da alandaydı. Bu ülkede hak hukuk adalet yok. Hükümet hep karatmaya çalıştı geziyi, ağzından düşürmedi. Benim oğlumu Hatay Armutlu’da katlettiler. Emri verenler, oğlumu katledenler cezalandırılmadı. Elimizde görüntüler olmasına rağmen soruşturma dahi açılmadı. Savcılar değiştirildi. Biz hep adalet talep ettik. Adalet bu ülkede sadece zenginler için var, ama gün gelecek devran dönecek. Adalet herkese lazım olacak. Oğluma bunu reva gören yöneticilere de bir gün adalet gerekecek. Öfkem çok büyük, yüreğim yanıyor. Gençler öldü, sakatlananlar oldu. Berkin henüz çocuktu. Ali İsmail sokak ortasında kafasına vura vura katledildi. Adalet istiyoruz. Gezi sürecinden beri bizim yanımızda duranlar yargılanıyor, Mücella hanım, Can Atalay cezalandırılıyor. Geçen gün millet bahçesi açılışında yine geziyi diline doladı. Gezide haksızlığa dur demek için insanlar barışçıl protestolar yaptı. Buna rağmen bugün hala ‘halk ne istiyor?’ diye sorulmuyor. Benim annem 91 yaşında, ve daha önce böyle bir iktidar görmediğini söylüyor. Biz istiyoruz ki başka ocaklar yanmasın, başka insanlar zarar görmesin. Yeter artık yeter diyorum. Oğluma yemedim yedirdim, zorluklar içinde üniversiteye gönderdim. Adalet istiyorum. 9 yıldır mutlu olamadım, bir kez olsun gülemedim. Hep bir yanımız eksik kaldı. Birinin anısını yaşatmak çok zormuş. Bizim çocuklarımız onurlu bir tarih yazdılar, onların çocuklarının ne yaptığı belli değil. Bizim mücadelemiz devam edecek, direne direne kazanacağız. Bütün dünyaya duyurduk sesimizi. Ama bir tek Türkiye Cumhuriyeti duymadı. Her yere adalet sarayı yapıldı, ama adalet yok.”