Acarer: Sedat Peker vasiyetini yazmış

Gazeteci Erk Acarer, Sedat Peker'in öldürülme olasılığı nedeniyle yakınlarına ilettiği bir "vasiyet" hazırladığını belirtti.

Acarer: Sedat Peker vasiyetini yazmış

Ülkücü mafya lideri Sedat Peker’in Beykoz’daki evine yönelik saldırı sonrası, Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) bulunan Peker’e yönelik suikast iddiaları yeniden gündemde.

Peker’in bugüne kadarki ifşaatlarına dair haberleriyle gündem olan Erk Acarer, bugün Youtube üzerinden yaptığı yayında Peker’in öldürülme olasılığı nedeniyle yakınlarına bir “vasiyet belgesi” ilettiğini belirtti.

“Peker’e çok yoğun bir baskı var” diyen Acarer, “Aldığımız bilgiler doğrultusunda, resmi bir görüşme için ofise çağrıldı. Süleyman Soylu ‘Emniyet teşkilatımızı sıkı takiple bir soysuzu daha ülkemize getirdiği için tebrik ederim’ ifadelerini kullanmıştı. Peker bu tweet’i göstermiş, ‘Beni tahrik ediyorlar, üstelik elimi ayağımı herşeyimi bağladılar. Buna karşı hamleler de yaptırmıyorlar. Kişilik haklarım tehdit altında’ ifadelerini kullanmış edindiğimiz bilgilere göre” diye konuştu.

Sedat Peker’in BAE’de çağrıldığı resmi ofiste “bekletildiğini” söyleyen Acarer, bunun yakınlarında da endişe yarattığını iletti. Acarer, Peker’e “Beğeni bile yapmayacaksın. Bunun karşılığı ağır olur” uyarısının yapıldığını ifade edip “Ne olur? Peker’in iade dahil her türlü yaptırıma maruz kalması olabilir” yorumu yaptı.

Acarer’in aktardığına göre Peker, vasiyetinde de şu ifadeleri kullandı:

“*Bizim gibi insanlara ölüm gelebilir. Nereden geldiği de belli olmaz. Buna hazırlıklıyım ve bunu da yadırgamam.
Mal varlığım kalmadı, kimseye bırakamam bu yüzden. Bana birşey olursa bu söylediklerimi kamuoyuna emanet ediyorum ve devrediyorum.

 *Bizim arkadaşlarımız soysuz değildir. Soysuz olanlar bellidir. Toplumun mal varlığına göz dikenler, uyuşturucu baronlarıyla iş tutanlar, suçlulara imtiyazlar sağlayanlar soysuzdur.

*Yine söylüyorum. Sandık namustur. AK Parti iktidarının sizi seçime kadar sokağa çekme oyununa prim vermeyin. Ancak oy işlemleri tamamlanıncaya kadar da eve dönmeyin ve bir hileye izin vermeyin. Sizi korkutmalarına, korku imparatorluğu üzerinen sizi teslim almalarına izin vermeyin.

*Başıma birşey gelmezse seçime 2 ay kala söz verdiğim gibi bilgileri toplumla buluşturacağım.”