ABD'nin Yemen'e doğrudan müdahalesi başladı

Aden'deki güvenlik kaynakları ayrıca, bir grup Amerikan gücünün bu hafta Cumartesi günü Aden'e geldiğini ve yeni yetkililerin (Başkanlık Konseyi) ikametgahı olan Meaşık Sarayı'nda konuşlandığını açıkladı.

ABD'nin Yemen'e doğrudan müdahalesi başladı

Yemen haber kaynakları, ABD’nin Pazar günü Aden’de Yemen’in içişlerine doğrudan müdahaleye resmi olarak başladığını açıkladı.

El-Haber el-Yemeni’deki habere göre, ABD pazar günü Aden davasını işgalci Suudi-BAE koalisyonundan resmen devraldı ve aynı zamanda Suudi Arabistan da istifa eden hükümet yetkililerini Aden’e geri göndermeye başladı.

Amerikalı uzmanlar, Aden’deki güvenlik durumunu kendi avantajlarına göre düzenlemeye başladılar. Öyle ki, üst düzey Amerikalı yetkililer bu şehirden sorumlu paralı askerlerle görüştüler.

Görüşmede ABD’li yetkililer Aden’in siyasi, ekonomik ve sosyal meselelerini değerlendirdiler.’

Aden’deki güvenlik kaynakları ayrıca, bir grup Amerikan gücünün bu hafta Cumartesi günü Aden’e geldiğini ve yeni yetkililerin (Başkanlık Konseyi) ikametgahı olan Meaşık Sarayı’nda konuşlandığını açıkladı.

Kaynakların açıklamalarına göre, bu güçler şimdi, Yemen Başbakanı ilan ettikleri Muin Abdulmelik hükümetinin geri dönmesini sağlamak için batı kıyılarından çağırdıkları paralı askerleri Aden’in orta ve çevresindeki stratejik konumlara ve bölgelere yerleştirdi.