ABD’nin Ukrayna’daki askeri biyolojik faaliyetlerine ilişkin yeni iddia: Pfizer ve Moderna da dahil oldu

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD’nin Ukrayna’daki askeri biyolojik eylemlerine ilaç şirketleri Pfizer ile Moderna’nın da müdahil olduğunu duyurdu.

ABD’nin Ukrayna’daki askeri biyolojik faaliyetlerine ilişkin yeni iddia: Pfizer ve Moderna da dahil oldu

Rusya ordusunun radyasyon, kimyasal ve biyolojik silahlara karşı savunma birliklerinin başındaki İgor Kirillov, ABD’nin Ukrayna’da sürdürdüğü biyolojik silah geliştirme faaliyetlerine ilişkin, “Bu şemaya Pfizer, Moderna, Merck ve Amerikan Savunma Bakanlığı ile ilişkisi olan Gilead gibi büyük ilaç şirketleri de dahil olmuştur” dedi.

Kirillov ayrıca, ABD’nin Ukrayna’daki askeri biyolojik faaliyetlerinin ‘ideologlarının’ Demokrat Parti’nin liderleri olduğunu söyledi. Söz konusu biyolojik araştırmalar için gerekli olan bütçenin doğrudan federal bütçeden ayrıldığını kaydeden Kirillov, hükümet kaynakları dışında Pfizer, Moderna, Merck ve Gilead gibi ilaç şirketlerinin kaynaklarından da faydalanıldığını belirtti.

ABD’nin Ukrayna’daki söz konusu programı çerçevesinde yeni ilaçların denemelerinin, uluslararası güvenlik normları saf dışı bırakılarak yapıldığını kaydeden yetkili, bu şekilde ilaç şirketlerinin, ilaç araştırmalarının maliyetini ciddi anlamda düşürdüklerini söyledi.

“SEÇİM KAMPANYALARI İÇİN EK FİNANS SAĞLIYORLAR”

Kirillov, Demokrat Parti liderlerinin, bu ilaç şirketleri ile Ukrayna’daki biyolojik program üstünden kurdukları ilişkiler üstünden seçim kampanyaları için ek finansman sağladıklarını belirtti. Demokrat Partililerin bu program ile finansal gelirlerinin bir kısmını gizleyebildiklerini de ekledi.

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilisi, söz konusu askeri biyolojik faaliyetlere Ukrayna devlet kurumlarının da dahil olduğunu, söz konusu kurumların başlıca amacının; yasadışı bu faaliyetlerin üstünü örtmek, klinik araştırmalar gerçekleştirmek ve gereksinim duyulan biyolojik maddeleri tedarik etmek olduğunu söyledi.

Kirillov, Ukrayna’daki biyolojik silah geliştirme çalışmalarına ilişkin, bir defasında Lugansk Halk Cumhuriyeti’nde bulunan Stepovoye yerleşim yeri sakinlerinin, tüberküloza yol açan bakteri ile enfekte edilmeye çalışıldığını anlattı. Kirillov, bunun için sahte paraların, ilaç tedavisine kolay kolay yanıt vermeyen bir bakteri ile enfekte edilip dolaşıma sokulduğunu kaydetti. Söz konusu sahte paraların kasıtlı biçimde, ‘her şeyi ağızlarına sokma ve ellerini yıkadan yemek yeme alışkanlığı olan’ çocuklara dağıtıldığını ve bunun 2020 yılında yaşandığını da ekledi.
Kirillov, Ukrayna’nın Rus ordusunu kitle imha silahları kullanmakla suçlamak için yeni provokasyonlar hazırladığını söyledi.

Kirillov, “Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya Silahlı Kuvvetleri’ni kitle imha silahları kullanmakla suçlamak ve ardından gerekli kanıtları ‘üretmek’ ve ‘suçluları tayin etmek’ için ‘Suriye senaryosuna’ benzer bir soruşturma yürütmek amacıyla provokasyonlar hazırlandığına dair bilgiye sahip. Kiev yönetiminin deri ve solunum organlarına yönelik zehirli kimyasallardan ve biyolojik maddelerden koruyucu donanım talep etmesi, bu tür provokasyonların yüksek ihtimal olduğunu teyit ediyor” dedi.

Ukrayna’ya fosforlu zehirli maddelerin panzehirlerinin tedarik edildiğine dair bulgular elde edildiğini ve bunun endişe verici olduğunu kaydeden Kirillov, “Sadece 2022’de, Ukrayna Sağlık Bakanlığı’nın talebi üzerine ABD’den 220 binden fazla atropinli kapsülün yanı sıra özel tedavi ve dezenfeksiyon malzemeleri tedarik edildi” vurgusu yaptı.