ABD'den 'ticaret' tehdidi: Rusya ile ticareti sürdürmenin sonuçları olacak

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Rusya ile ticari faaliyetlerde bulunan ülkeleri tehdit ederek " Rusya ile ticareti sürdürmenin sonuçları olacak" dedi.

ABD'den 'ticaret' tehdidi: Rusya ile ticareti sürdürmenin sonuçları olacak

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, CNN’e yaptığı açıklamada, ABD’nin hiçbir ülkenin Rusya’ya yaptırımlardan kaynaklanan kayıplarını tazmin etmesine izin vermeyeceğini ifade etti. Sullivan, Rusya ile ticareti sürdüren ülkeleri tehdit ederek, bunun sonuçları olacağını belirtti. Washington’ın, ABD askeri güçlerini Ukrayna’da konuşlandırma niyetinde olmadığını belirten Sullivan, uçaksavar silahlarının sağlanması da dahil olmak üzere Ukraynalı askerlere yardımın artırılacağını kaydetti.

Öte yandan CBS kanalına da konuşan Sullivan, Rusya’nın Ukrayna’da kimyasal silah kullanması durumunda “ağır bir bedel” ödeyeceğini söyledi. Amerikalı gazeteci Brent Renaud’un ölüm haberinin “şoke edici ve korkunç” olduğunu belirten Sullivan, ABD’li yetkililerin “bunun nasıl olduğunu” belirlemek için Ukraynalı yetkililere görüşeceğini dile getirdi.