ABD ve BM heyetlerinden SDG’ye ziyaret

Kobani ile ABD ve BM yetkilileri arasında gerçekleşen görüşmede, Rojava ile ABD liderliğindeki Uluslararası Koalisyon arasındaki iş birliğinin devam edeceğine vurgu yapıldı.

ABD ve BM heyetlerinden SDG’ye ziyaret

ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Kobani ile ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Ethan Goldrich, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Irak İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Jennifer Gavito, Birleşmiş Milletler (BM) Irak ve Suriye Dosyası Direktörü Zahra Bell ve ABD’nin Suriye Misyonu Başkan Yardımcısı Matthew Pearl’in yer aldığı heyet arasında bir görüşme gerçekleşti.

DSG Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamada, görüşmede Rojava ile ABD liderliğindeki Uluslararası Koalisyon arasındaki iş birliğinin devam edeceğine vurgu yapıldı.

Öte yandan IŞİD’in Sina Hapishanesi’ndeki saldırısının ardından IŞİD’e karşı mücadele ve son gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Hapishaneyi yeniden kontrol altına alan ve IŞİD’in planlarını engelleyen DSG’yi taktir ettiği aktarıldı.

SDG’nin sitesinde yer alan habere göre iki taraf da halen IŞİD’in tüm bölge için halen tehlike teşkil ettiğine dair ortak görüş dile getirdi ve ayrıca bölgenin güvenliğini sağlamak için çeşitli alanlarda iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.