ABD: Ermenistan’ın yanındayız

Azerbaycan ile Ermenistan arasında çatışmaların tekrar başlaması üzerine, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, "Otokrasi ile küresel mücadelede Ermenistan’ın yanındayız" dedi.

ABD: Ermenistan’ın yanındayız

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve kongre üyelerinden oluşan bir heyet, Ermenistan’daki temaslarına başladı.

Ermenistan Ulusal Meclis Başkanı Alen Simonyan ile bir araya gelen Pelosi, görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmalar üzerine açıklamalarda bulundu.

Pelosi, “Azerbaycan tarafından başlatıldı, bunun kabul edilmesi lazım. Ermenistan ziyaretimiz Azerbaycan’ın Ermenistan’a yönelik yasadışı ve ölümcül saldırıları nedeniyle büyük önem taşıyor. Bu saldırıları kongre adına şiddetle kınıyoruz” dedi.

Bölgedeki sorunun diplomatik yolla çözülmesi gerektiğini belirten Pelosi, Türkiye ve Azerbaycan’ı daha önce de çatışmalardan sorumlu tuttuklarını belirterek, “Görüşmenin başında da kongredeki her iki tarafın yıllardır süren çatışmalardan Türkiye ve Azerbaycan’ı sorumlu tuttuğundan bahsettik” diye konuştu.

Pelosi ayrıca, ABD’nin bölgedeki istikrar için aktif rol oynadığını ve Ermenistan’ın bu gibi olağanüstü durumlarda yanında olduğunu söyleyerek, “Otokrasi ile küresel mücadelede Ermenistan’ın yanındayız” dedi.