ABD Dışişleri: Türkiye'ye F-16 satışı ulusal çıkarlarımıza uygun

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye’ye F-16 satışına ilişkin ABD Kongre’sine mektup gönderdiği mektupta, satışın "ABD çıkarlarıyla uyumlu olacağı ve NATO’nun uzun vadeli planlarına hizmet edeceği" belirtildi.

ABD Dışişleri: Türkiye'ye F-16 satışı ulusal çıkarlarımıza uygun

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’ye F-16 satışına yeşil ışık yaktığına dair Kongre’ye mektup gönderdiği belirtiliyor.

Reuters haber ajansında yer alan habere göre mektupta “Biden yönetiminin Türkiye’ye F-16 savaş uçağı satışının ABD’nin ulusal güvenlik çıkarlarıyla uyumlu olacağına ve aynı zamanda NATO’nun uzun vadeli birliğine hizmet edeceğine inandığını bildirdiği” dile getiriliyor.

Ajansın bildirdiğine göre ABD Dışişleri Bakanlığı mektubu, 17 Mart tarihli ve bakanlığın Yasama ve Kongre İlişkilerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Naz Durakoğlu imzasını taşıyor. Mektupta ayrıca Türkiye’nin Ukrayna’ya desteğini ve savunma bağlarını “bölgede kötü niyetli nüfuza karşı önemli bir caydırıcı” olarak nitelendirdiği belirtiliyor.

Habere göre, Beyaz Saray yönetimi mektupta, “Türkiye ile, NATO ittifakı çerçevesinde uzun dönemli uyum ve kapasite işbirliği” gerekliliğine dikkat çekti ve “ABD’nin ulusal güvenlik, ekonomik ve ticari çıkarları bakımından önemi”ne vurgu yaptı.