28 Şubat davasında yeniden hapis istemi

Mahkeme, FETÖ'cü Muharrem Köse tarafından gönderilen fotokopi kağıdı belgenin tekrardan Genelkurmay'a sorulması taleplerini yerine getirmedi

28 Şubat davasında yeniden hapis istemi

Yargıtay’ın bozma kararının ardından 28 Şubat davası sanıklarından emekli orgeneraller Orhan Yöney ve Şükrü Sarıışık ile dönemin YÖK Başkanı Prof. Dr. Halil Kemal Gürüz’ün de aralarında bulunduğu 16 sanığın yeniden yargılandığı davada, savcılık esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, sanıklardan bazıları ile avukatları hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Yaşar Sezikli, dava dosyasına gelen evrakı okuduktan sonra esasa ilişkin mütalaasını açıklaması için savcıya söz verdi.

Cemaat üyesi olduğu için tutuklanan savcı Mustafa Bilgili’nin başlattığı 28 Şubat davasına atanan savcı, Yargıtay ilamı doğrultusunda, sanıklar Halil Kemal Gürüz, Erdoğan Öznal, Hayri Bülent Alpkaya, Muhittin Erdal Şenel, Orhan Yöney, Şükrü Sarıışık, İzzettin İyigün, Kamuran Orhon, Köksal Karabay, Altaç Atılan, Ersin Yılmaz, Şevket Turan, Yücel Özsır, Metin Yaşar Yükselen, Refik Zeytinci ve İbrahim Selman Yazıcı’nın, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım” suçundan, 15’er yıldan 20’şer yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Söz alan sanık avukatları esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talebinde bulundu. Ara kararını açıklayan mahkeme, avukatların süre talebini kabul ederek duruşmayı 21 Kasım’a erteledi.

Duruşmayla ilgili Odatv’ye bilgili veren Emekli Albay Alican Türk, “Bu davaya dönemin Genelkurmay Adli Müşaviri Muharrem Köse tarafından mahkemeye gönderilen 7 Nisan 1997 tarihli imzasız toplantı tutanağı olduğu söylenen belgeyle ilgili avukatlar bu belgenin yeniden araştırılmasını ve Genelkurmay’a sorulmasını istiyor. Çünkü bu belgeyi gönderen Muharrem Köse’nin FETÖ’nün TSK’daki önemli elamanlarından birisi olduğu 15 Temmuz’dan sonra ortaya çıkmıştı. Ancak avukatların bu talebini mahkeme ısrarla yerine getirmiyor. Genelkurmay’a bu bu fotokopi kağıdı olan belgeyi sormuyor” dedi.