2 günde 4'üncü olay: Vatan Emniyet'te bir polis, intihar girişiminde bulundu

İstanbul’da görevli polis memuru Enes Seyhan, bugün akşam saatlerinde İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki merkezinde intihar etti. Sayhan, bıraktığı notta, uğradığı mobbingi anlatırken “Ben Enes Sayhan artık pes ediyorum” dedi.

2 günde 4'üncü olay: Vatan Emniyet'te bir polis, intihar girişiminde bulundu

İstanbul Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Enes Sayhan, İl Emniyet Müdürlüğü binasındaki Personel Şube Müdürlüğü’nde kafasına ateş ederek intihar girişiminde bulundu.

Polis memurunun yaralı olduğu öğrenilirken, bu intihar girişimiyle birlikte 2 günde intihar eden polis sayısı 4’e yükseldi.

Odatv‘nin haberine göre son 2 günde Osmaniye, Ankara, Zonguldak ve Nevşehir de 3 polis hayatını kaybetti. Polislerden biri silahının ateş alması sonucu yaşamını yitirirken 3’ünün intihar ettiği, intihar edenlerden ikisinin öldüğü öğrenildi.

Habere göre, intihar girişiminde bulunan polis memuru Enes Şahin, geride bir mektup da bıraktı. Seyhan, mektubunda “Mobbinglerle, sürgünlerle suçsuz olmama rağmen haksız soruşturmalarla beni intihara sürüklediler. Adalete inancım kalmadı başka çıkış yolu bırakmadılar. Mesleğimi sevmekten ve çok çalışmaktan başka bir suçum yok. Delilsiz, suç isnatsız bir dosya uydurarak beni koruma büroya gönderdiler. ‘Suçsuzum’ dedim ‘İnceleyin soruşturma yapın’ dedim dinlemediler. Dosyanın kapağını bile açmadan yıllarca zulmettiler” ifadelerini kullandı.