19 Aralık Katliamı’ndan yaralı kurtulmuştu: Birsen Kars yaşamını yitirdi

19-22 Aralık 2000’de hapishanelere yönelik düzenlenen ve "Hayata Dönüş" ismi verilen katliamda ağır şekilde yaralanan Birsen Kars yaşamını yitirdi.

19 Aralık Katliamı’ndan yaralı kurtulmuştu: Birsen Kars yaşamını yitirdi

19 Aralık 2000’de cezaevlerinde F tipi uygulamasına karşı süresiz açlık grevine giden mahkumlara yönelik “Hayata Dönüş Operasyonu” adı altında girişilen katliamdan ağır yaralı olarak kurtulan isimlerden Birsen Kars yaşamını yitirdi.

Halkın Sesi TV’den yapılan açıklamaya göre yıllardır Almanya’nın Stuttgart kentinde kanser tedavisi gören Birsen Kars bugün hayatını kaybetti.

Birsen Kars, katliamın ardından hastaneye sevk edilişi sırasında “6 kişi… Çıkarılan yangında diri diri yaktılar…” sözleriyle hafızalara kazınmıştı. Katliamda 29 yaşında olan Kars’ın başı ve yüzünün büyük bölümü, elleri ve sırtı ağır şekilde yanmıştı.

Hapishanelerdeki devrimci tutuklu ve hükümlülere karşı devletin “Hayata Dönüş” adı altında katliamla sonuçlanan operasyonunda, 2’si asker olmak üzere toplam 32 kişi müdahale sonucu yanarak hayatını kaybetmiş, yüzlerce tutuklu da yaralanmıştı.