Ziya Selçuk'un kardeşinin şirketinden, bakanlığa bağlı okullara ve devlet kurumlarına 25 milyon TL'lik satış!

Bakan Ziya Selçuk'un kardeşi Oktay Selçuk’un sahibi olduğu şirketin, bakanlığa bağlı faaliyet gösteren okullara ve devlet kurumlarına milyonlarca liralık satışta bulunduğu ortaya çıktı.

Ziya Selçuk'un kardeşinin şirketinden, bakanlığa bağlı okullara ve devlet kurumlarına 25 milyon TL'lik satış!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un kardeşi Oktay Selçuk’un yönetim kurulunda olduğunda şirket, son iki yılda başta Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan özel okullar olmak üzere birçok kuruma 25 Milyon 678 bin 159 TL’lik satış yaptı.

2016 yılında kurulan İnova Akademi Bilişim Eğitim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, hem ortakları hem de yaptıkları satışlarla dikkat çekiyor. Şirketin Yönetim Kurulu’nda Ziya Selçuk’un kardeşi Oktay Selçuk ve Ziya Selçuk’a yakınlığıyla bilinen Selçuk Özdemir bulunuyor.

Ziya Selçuk, bakan olduğunda sahibi olduğu Özel Maya Okulları’nı kardeşine bırakmıştı. Yani, Bakan Ziya Selçuk’un kardeşi ve arkadaşı Selçuk Özdemir bir şirketin yönetim kurulundalardı. Gazi Üniversitesi Teknokent’te kurulan şirketin müşterileri de dikkat çekici.

MİLYONLARCA LİRALIK SATIŞ

Odatv’den Sami Menteş’in aktardığına göre; Şirketin 2019 yılına ait beyannamesine ulaşıldı. Beyannamede İnova Akademi Bilişim’in müşterilerinin büyük bölümünün özel okullar ve devlet kurumları olduğu görüldü.

Oktay Selçuk’un sahibi olduğu şirketin, bakanlığa bağlı faaliyet gösteren okullara ve devlet kurumlarına milyonlarca liralık satışta bulunduğu ortaya çıktı. 2019 ve 2020 yılında şirketin yaptığı satışların toplamı 25 Milyon 678 bin 159 TL…

Özel okul sahiplerine yakın kaynaklar ise, okul sahiplerinin artık şirketin tavrından dolayı bunalmış durumda olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ise ne diyeceği merak konusu…

O belgeler ise şöyle: