Ziya Selçuk'tan öğretmenler için aşı açıklaması

Ziya Selçuk yaptığı açıklamada, öğretmenlerin ve okul çalışanları için öncelikli Covid-19 aşı uygulamasının devam ettiğini belirtti.

Ziya Selçuk'tan öğretmenler için aşı açıklaması

Öğretmenlerin aşılanması sürecinde henüz bir ilerleme kaydedilmemişken 1 Mart’ta başlayan yüz yüze eğitim sürecinden bu yana 26 öğretmen koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Pandeminin başından bu yana ise 250’ye yakın eğitimcinin koronavirüsten yaşamını yitirdiğini tahmin ediliyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin aşılama sürecine ilişkin yaptığı yeni açıklamada “İlkokul ve okul öncesi kurumlarımızda bulunan öğretmenlerimiz, psikolojik danışmanlarımız, okul yöneticilerimiz ve okul çalışanlarımız sistem tanımlamalarıyla birlikte aşı için randevu alabilirler. ” ifadelerini kullandı.

Ziya Selçuk, öğretmenler ve okul çalışanlarına ilişkin öncelikli Covid-19 aşı uygulaması randevusuna, şu ana kadar 425 bin 430 personelin dahil edildiğini bildirdi.

Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, eğitim emekçilerinin öncelikli Covid-19 aşı uygulamasının devam ettiğini belirtti.

Selçuk, paylaşımında şunları yazdı:

“Şu ana kadar 425 bin 430 çalışma arkadaşımız aşı randevusuna dahil edilmiştir. Sağlık Bakanlığı, aşı tedarik süreciyle bağlantılı olarak tüm öğretmenlerimiz, psikolojik danışmanlarımız, okul yöneticilerimiz ve okul çalışanlarımız için planlama yapmaktadır. Aşı planlaması doğrultusunda ‘@enabizsistemi’ ve ‘@MHRS_182’den durumunuzu takip edip randevularınızı oluşturabilirsiniz.”