Zamda birleştiler: İstanbul'da su fiyatları yüzde 15 arttırıldı

İSKİ Olağanüstü Genel Kurulu'nda suya yüzde 15.62 zam teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Zamda birleştiler: İstanbul'da su fiyatları yüzde 15 arttırıldı

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ)’nin zam gündemiyle toplanan 2. Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı. Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen kurulda, su zammı görüşülüp karara bağlandı.

İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, kurulda 2021 yılı su tarifesi ile ilgili bir sunum yaparken “zam ihtiyacı”nın gerekçelerini sıraladı. Mermutlu, “İstanbul’un alt yapı ihtiyacı nüfus artışına paralel olarak halen devam etmektedir. Eskiyen ve ömrünü yitirmiş boru ekipman ve tesislerin bakım onarım ve yenilenme ihtiyacı bir zorunluluk halidir. Istrancalar, Yeşil Çay ve Melen gibi İstanbul dışından temin edilen suyun maliyeti son elektrik zamlarından sonra bir hayli artmıştır. Artan akaryakıt ve personel giderleri bütçeye ek yük getirmektedir. Dövize bağlı olan ithal ekipman ve kimyasal madde maliyetleri artmıştır. İnşaat maliyetleri de önemli oranda artmıştır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından teklif oylamaya sunuldu. Yüzde 15,62’lik teklifi, Cumhur İttifakı’nın da desteğiyle oy birliğiyle kabul edildi.