Erdoğan 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı'nda konuşuyor: İlla üniversite okumanıza gerek yok

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı'nda konuşuyor.

Erdoğan 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı'nda konuşuyor: İlla üniversite okumanıza gerek yok

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı’nda konuşuyor.

“İLLA ÜNİVERSİTE OKUMANIZA GEREK YOK”

2002 yılından beri eğitimi daima en öncelikli meselemiz olarak gördük. 2002 yılında Milli Eğitim bütçesi sadece 7,5 milyar TL iken 2021 yılında 147 milyar TL’ye yükselmiştir. Okul kitaplarını ücretsiz dağıtıyoruz. Ülkemizin genelindeki derslik sayısı neydi: 343 bin. Bunu nereye çıkardık? 601 bine çıkardık. 2002 yılından bugüne kadar toplam 700 bin öğretmenizin atamasını gerçekleştirdik. Cuma günü yaptığımız 20 bin öğretmen atamasıyla eğitim ordumuzu daha da güçlendirdik. Eskiden boş geçen dersler varken, bu dertler geride kalmıştır.

Okuma becerileri alanında puanını en çok artıran 2. ülkeyiz. Nereden nereye getirdiniz bizleri, maşallah. Bu mesleki eğitimde sizler bizlere, çok çok daha büyük başarılar getireceksiniz. Yıllarca ötelenen, haksızlığa maruz kalan imam hatip okullarını ve meslek liselerini diğer okullarla eşit hale getirdik. Meslek liselerimiz artık patent dahi alabilecek düzeyde yeniliklere imza atıyor.

Gençler, istihdamda ara eleman diye bir kavram vardır. İşte bu elemanın yetiştiği yerler neresi? Burası, sizin lisenizden yetişiyor. Özel sektörümüzün en fazla sıkıntı çektiği hususların başında ara eleman konusu geliyor. İlla üniversite okumanıza gerek yok, siz buradan çıktıktan sonra ara eleman olarak hemen istihdam edilebilecek şekilde çıkacaksınız. Tabi sonra üniversite geliyor, onunla da yükselteceksiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“2021-2022 eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, eğitim camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

“Salgının yarattığı sıkıntılara rağmen eğitimi ülke çapında aksatmayan birkaç devletten biri olduk.”

“Aşılamada toplam doz sayısı 100 milyon sınırına doğru gidiyor.”

“Milli Eğitim Bakanlığında kurduğumuz dijital altyapı ile okullarımızdaki süreçleri, hastalığın seyrini yakından izliyoruz, izleyeceğiz.”

“Yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlıyız.”

“Sırası gelmiş tüm vatandaşlarımı, en başta da eğitim camiamızı ve velilerimizi aşılarını olmaya davet ediyorum.”