Yurt patronları yurtlarda bedava kalmak istiyorlar dedi, komünistler yanıt verdi: Hepsini devletleştireceğiz

Tüm Yurt İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Baydar'ın öğrencileri hedef alan açıklaması sonrasında TKH Gençliği'nden açıklama geld.

Yurt patronları yurtlarda bedava kalmak istiyorlar dedi, komünistler yanıt verdi: Hepsini devletleştireceğiz

Tüm Yurt İşverenleri Sendikası Başkanı Ahmet Baydar’ın barınma hakkını savunan öğrencileri hedef alan açıklamaları sonrasında TKH Gençliği’den açıklama geldi. Yapılan açıklamada öğrencileri ‘yurtlarda bedava kalmaya çalışıyorlar’ diyerek suçlamaya çalışan Ahmet Baydar’a ‘az bile söylediniz’ diyerek cevap verildi. TKH Gençliği’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi :Ücretsiz barınma gençliğin en temel hakkıdır, ahlaki ve insani olmayan ise gençliğe müşteri olarak yaklaşan yurt patronlarıdır!

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Özel yurt patronlarının örgütü Tüm Yurt İşverenleri Sendikası’nın başkanı Ahmet Baydar, barınma hakkı elinden alındığı için tepki gösteren ve mücadele eden gençlere “asıl amaçları çözüm değil, yurtlarda bedava kalmak” diyerek sermaye düzeninin gerçek yüzünü bir kez daha ortaya çıkarmıştır.

Yurt yerleştirme sonuçlarında binlerce öğrenci yedekte kalırken, devlet yurtları dahi gençlik ve emekçiler için mali yük haline gelirken fahiş fiyatlı yurtların dolmaması bir savunma olarak kullanılabilmektedir.

Sermaye düzeni “yeterince özel yurt var, para verip kalamıyorsanız bu sizin sorununuz” diyerek sorumluluktan kaçmanın arayışı içerisine girmiştir.

Sermaye düzeni ücretsiz barınma talebini suç olarak lanse etmektedir. En temel insani ihtiyaçlara dahi para getirecek bir sektör olarak yaklaşan ve eğitim, ulaşım, barınma, sağlık vb. haklarımıza el koyarak zenginleşen patronların ve onların temsilcisi AKP iktidarının gençliğe söyleyecek sözü bulunmamaktadır.

Ücretsiz barınma gençliğin en temel hakkıdır, ahlaki ve insani olmayan ise gençliğe müşteri olarak yaklaşan yurt patronlarıdır!

Asıl amacımız insanca yaşamak, eşit ve özgür bir ülke kurmaktır!

Ahmet Baydar az söylemektedir.

Bütün özel yurtları devletleştireceğiz!

Eğitimi parasız hale getireceğiz!

Sermaye sınıfının tahakkümüne son verecek, yeni bir Cumhuriyet kuracağız!